Connect with us

Știri

Breaking news: risc de incendiu la Institutul Marius Nasta. Pacienții au fost evacuați la timp

Pacienții au fost evacuați la timp, în urma incendiului de la institutul Marius Nasta. Nu au existat victime. Duminică seara, la Institutul „Marius Nasta” din Capitală, unitate COVID, a fost dată o alertă a fost pentru că unitatea mobilă ATI a început să degajeze fum.

Anunțul oficial de la Institutul Marius Nasta

„Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” informează pacienții, aparținătorii și opinia publică în legătură cu faptul că, în această seară a existat un incident la un ventilator dispus in perimetrul exterior al unității mobile ATI.

Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienți aflați in unitatea mobilă ATI sunt transferați în compartimentul ATI din interior.

În prezent suntem la fața locului pentru a evalua situația și a lua măsurile care se impun. Vom reveni cu amănunte”, transmite într-un comunicat dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Raed Arafat anunță că nu a fost un foc periculos

„N-a fost foc, n-a fost incendiu în TIR, cum s-a anunțat inițial. Vom vedea dacă a fost ceva în exterior sau a văzut cineva greșit”, a anunțat Raed Arafat, la Digi24.

Afirmația a fost întărită de Vlad Voiculescu, ministrul sănătății.

„Un generator care a scos fum la un moment dat, nu a fost vorba niciun moment de foc (…) Nu este nimic care sa ne producă ingrijorare in acest moment” – a declarat într-o intervenție la Digi24 ministrul Sănătații, Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu a anunțat că, din fericire, nu există victime.

”Este vorba despre o caravană mobilă de la Marius Nasta. Nu există victime, toată lumea este în siguranță. Pacienții nu erau intubați și au fost transferați în spital, pentru că este loc. Unitatea mobilă este funcțională din nou în acest moment. Nu a existat foc, ci doar fum. Există locuri în spital, nimeni nu a fost rănit” a spus la Antena 3, Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Potrivit unor surse, nu sunt victime.

Inițial, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat că 5 dintre pacienții de acolo sunt intubați.

”În urmă cu scurt timp a fost anunțat faptul că se degajă fum de la un ventilator exterior al unității mobile AȚI de la Spitalul Marius Nasta. În interiorul unității mobile sunt 7 pacienți (5 dintre aceștia fiind intubați), care nu au fost răniți. Intervin 8 autospeciale de stingere, 8 SMURD. În acest moment nu se mai observă degajare de fum și se fac verificări pentru identificarea focarului. Preventiv, cei 7 pacienți vor fi relocați în cadrul altor secții din spital.” – se arată într-un comunicat al ISU București.

Citește și: Toni Grecu se afla internat în pavilionul de la Matei Balș care a luat foc

Abunțul Ministerul Sănătății despre pacienții de la Institutul Marius Nasta

Mesajul transmis de ministerul lui Vlad Voiculescu contrazice informațiile ISU, conform cărora ar exista pacienți intubați.

”Ministerul Sănătății a fost informat despre un incident la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București. Din primele informații este vorba despre un ventilator exterior la unitatea mobilă ATI din exetriorul spitalului la care s-a înregistrat o degajare de fum. În interior se aflau 7 pacienti. Nu sunt victime. Se efectuează evacuarea de siguranță a pacienților. Toți pacienții rămân internați în institut. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății a ajuns la unitatea sanitară. Revenim cu detalii despre situația pacienților.” – se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top