Știri

BREAKING! Primul deces din România din cauza coronavirusului

UPDATE: A fost confirmat și al doilea deces: un pacient de 74 de ani itnernat la spitalul Victor Babeș, fiind transferat de la spitalul Universitar București. 

A fost declarat primul deces din România din cauza coronavirusului. Este vorba despre bărbatul din Filiași, potrivit anunțului făcut de Grupul de Comunicare Strategică. Bărbatul avea afecțiuni medicale preexistente și foarte grave. Era sub tratament pentru o afecțiune oncologică în stadiu avansat.

BREAKING! Primul deces din România din cauza coronavirusului

Este vorba despre un bărbat de 67 de ani, internat la Craiova, care avea cancer în stadiu terminal și care venise în urmă cu șase zile din Franța. În data 18 martie a fost confirmat pozitiv cu COVID-19.

„A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României. Este vorba de pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova. Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer)”, a anunțat Grupul de comunicare strategică.

Bărbatul se întorsese în urmă cu șase zile din Franța.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, sâmbătă, că șapte români au murit din cauza coronavirusului în Italia și Franța.

Vă reamintim că până în momentul de față numărul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus a ajuns la 367, cu 59 de cazuri noi față de ziua precedentă.

Dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate și externate (36 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.207 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 55.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Numărul dosarelor penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor a ajuns la 117. Această faptă este prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția a aplicat 329 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Totodată, MAE anunță că alți 4 cetățeni români au decedat în străinătate din cauza infecției cu coronavirus, numărul total ajungând la 7.

Citește și: Arafat: măsurile recomandate ar trebui să fie considerate obligatorii

Acest articol a fost actualizat la: 2020-03-22T12:58:29+02:00 12:58

Share
Scris de
Cristina Bosioc

Acest site foloseste cookies.

Read More