Connect with us
BREAKING! Victor Costache și-a dat demisia

Știri

BREAKING! Victor Costache și-a dat demisia

Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia joi dimineață, după ce aseară a înaintat planul testării tuturor bucureștenilor pentru coronavirus, potrivit digi24. Nelu Tătaru devine ministru interimar.

UPDATE: PREMIERUL LUDOVIC ORBAN: Am luat act de această demisie, îi voi transmite Președintelui României această demisie pentru a putea să se emită decretul. Aproape 5 luni de zile Victor Costache a făcut parte din guvernul pe care îl conduc, am făcut echipă și împreună am luat o serie de decizii importante benefice pentru sistemul medical. Regret demisia domnului ministru, pe de altă parte o înțeleg și îi mulțumesc pentru buna colaborare pe care am avut-o.

În ceea ce privește funcția de ministru al Sănătății îl voi propune pe domnul secretar de stat Nelu Tătaru. Domnul secretar de stat face parte din echipa de la Ministerul Sănătății, a fost ,este și va fi în prima linie a bătăliei contra coronavirus, deja stăpânește foarte bine toate procedurile. Astăzi se găsește la Suceava, l-am sunat și l-am informat privitor la intenția mea de a-l propune ca si ministru al sănătății urmând să devină în București să discutăm toate detaliile.

UPDATE: Motivul ar fi proasta gestionare a crizei din România.

Aseară ministrul a făcut declarații controversate. El a declarat că toți bucureștenii vor fi testați de coronavirus. Este vorba despre un program care va demara rapid. Mai multe echipe mobile vor merge merge door to door să testeze toată populația Capitalei.

BREAKING! Victor Costache și-a dat demisia

Ministrul sănătății a făcut aseară câteva declarații cu care multă lume nu a fost de acord. El a susținut că va testa toată populația Bucureștiului printr-un sistem door to doo.r

Victor Costache: ”Nu tratăm Covid-19 în spitale nonCovid, e pilonul de bază al strategiei pentru lupta împotriva virusului. Au fost deja pregătite spitale de boli pulmonare și se adaugă la fiecare județ un spital care va deveni spital Covid-19 sau se grupează două județe pentru a identifica un spital mai mare. La nivelul Bucureștiului s-a pregătit Colentina, care va deveni funcțional de mâine”, a declarat Victor Costache pentru stirileprotv.ro

“Mâine începe un proiect pilot pentru a lua presiunea de pe spitalele de boli infecțioase. Mâine, 50 de pacienți vor fi instalați în hoteluri cu camere individuale, supravegheați. Principiul de bază e să nu amestecăm pacienții și să nu-i trimitem acasă, e cea mai mare greșeală care s-a făcut în țările europene”, a mai spus ministrul.

”Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din ușă în ușă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Știre în curs de actualizare

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

2 Comments

2 Comments

  1. Iosif Stefan

    2020-03-26T19:29:37+02:00 at 19:29

    Motivul demisiei,nu este clar.

    • Laurențiu Emanuel

      2020-03-26T19:32:40+02:00 at 19:32

      Coform lui Victor Costache, acesta a spus că „din motive personale”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top