Connect with us
whatsapp

Știri

Breșă de securitate în aplicația Whatsapp: virus care sparge conturile. ATENȚIE când primiți fotografii!

O știre de ultimă oră pune în alertă utilizatorii aplicației Whatsapp din întreaga lume. Deși aplicația este renumită pentru criptarea end-to-end a mesajelor, care asigură securitatea conversațiilor ce pot fi văzute doar de către utilizatorii direct implicați în ea, o companie de securitate informatică dezvăluie posibilitatea prin care hackerii pot sparge sistemul.

Check Point Software Technologies, compania care a descoperit breșa, declară că a notificat compania Facebook, care deține Whatsapp, că sute de mii de conturi sunt expuse riscului de a fi sparte din cauza unei omisiuni pe care dezvoltatorii au făcut-o.

Cum poate fi spartă o conversație in Whatsapp

Trecând peste detaliile tehnice, specialiștii explică modul prin care conturile pot fi foarte ușor sparte: prin trimiterea unei fotografii. Atunci când utilizatorul face click pe fotografie pentru vizualizare sau mărire, virusul pătrunde în aplicație și în telefon. Începând cu acest moment, hackerul poate vizualiza orice conversație din cadrul aplicației, precum și orice fișier sau fotografie trimisă.

Până când această problemă de securitate nu va fi rezolvată de către dezvoltatorii Whatsapp, utilizatorii sunt sfătuiți să nu deschidă niciun fișier primit de la persoane străine sau care nu sunt de încredere. Mai concret decât atât, se recomandă vizualizarea fotografiilor direct în conversație. Deschiderea lor activează virusul și permite hackerilor să preia controlul asupra contului.

Mai mult decât atât, odată infiltrat în contul unui utilizator, virusul se răspândește de la sine, trimițând mesaje către toate contactele din telefon.

Citește și: Breșă de securitate: Facebook poate să citească mesajele de pe WhatsApp

Whatsapp este cea mai populară aplicație de mesagerie instant pentru Android și iOS din întreaga lume. Potrivit unui studiu făcut de cercetători, în România se află pe locul doi după aplicația Facebook Messenger. Pe întreg globul, Whatsapp are peste 1 miliard de utilizatori, acest lucru datorându-se exact faptului că ar fi cea mai sigură aplicație de mesagerie. Dezvoltatorii au declarat în repetate rânduri că se iau măsuri constant pentru ca nici infractorii cibernetici să nu poată accesa mesajele utilizatorilor.

 

Continue Reading
You may also like...
1 Comment

1 Comment

  1. Ticu Marian

    2022-09-07T15:55:09+03:00 at 15:55

    Vreau sa sparg conttul se whatsApp pentru ca mia fost furat

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top