Connect with us
Chitaristul trupei Queen, Brian May, a dezvelit, joi, o placa memoriala dedicata fostului lider al formaţiei, Freddie Mercury

Știri

Brian May a dezvelit o placă memorială dedicata lui Freddie Mercury

Chitaristul trupei Queen, Brian May, a dezvelit, joi, o placa memoriala dedicata fostului lider al formaţiei, Freddie Mercury, care marcheaza casa in care a copilarit artistul, aflata in orasul englez Feltham, cu cateva zile inainte de 5 septembrie, data la care celebrul solist britanic ar fi implinit varsta de 70 de ani, informeaza contactmusic.com, preluat de News.ro.

Citeste si: Pro TV va difuza un nou sezon al emisiunii ”Romania, te iubesc!”, din 11 septembrie

Citeste si: Antrenorul de gimnastica Mihai Nicolae a murit din cauza unei boli incurabile

”Este foarte straniu pentru mine acum. L-am cunoscut pe Freddie in urma cu aproximativ 50 de ani si am venit aici pentru a-i intalni mama si tatal si pentru a petrece timp cu el. Ultimul lucru de pe Pamant pe care ni l-am fi imaginat atunci era ca voi fi aici vreodata sa comemorez o placa albastra (folosita pentru a marca cladirile cu importanta culturala si istorica in Marea Britanie, n.r.) in memoria prietenului meu”, a spus Brian May.

Chitaristul si-a exprimat regretul ca liderul trupei Queen nu mai este in viata pentru a crea muzică. Artistul a murit in anul 1991, la varsta de 45 de ani, din cauza unei bronhopneumonii cauzate de SIDA.

”Este o ocazie foarte fericita, dar cu o nuanta de tristete, pentru ca el ar trebui sa fie aici, inca in proces de creatie”, a mai spus Brian May.

Freddie Mercury, nascut cu numele Farrokh Bulsara, s-a mutat in casa din Feltham la varsta de 17 ani, in anul 1964, dupa ce familia lui a parasit Zanzibar, Tanzania, si s-a stabilit in Marea Britanie.

Artistul i-a intalnit atat pe chitaristul Brian May, cat si pe bateristul Roger Taylor, in perioada in care a trait in acea casa.

”Ne-am petrecut cel mai mult timp ascultand si analizand inregistrarile lui Jimi Hendrix”, a spus Brian May, pentru BBC.

Placa memoriala a fost dezvelita inainte de 5 septembrie, data la care Freddie Mercury ar fi implinit 70 de ani.

Brian May a concertat in Piata Constitutiei din Bucuresti, pe 21 iunie, alaturi de Roger Taylor si Adam Lambert. Ei au interpretat cele mai cunoscute piese ale formatiei britanice.

Chitaristul a mai concertat si la Sala Palatului din Bucuresti, in luna martie, alaturi de interpreta Kerry Ellis.

Nascut sub numele de Farrokh Bulsara, in Zanzibar, pe 5 septembrie 1946, cel care ulterior s-a numit Freddie Mercury, a pus bazele trupei Queen, alaturi de Brian May si Roger Taylor in 1970.

Primul sau single solo a fost lansat cu o saptamana inainte de debutul formatiei Queen. Pe masura ce cariera trupei Queen a luat avant, Freddie Mercury si-a canalizat energia asupra formatiei. A durat mai mult de un deceniu pana sa lanseze cel de-al doilea single solo – ”Love Kills” (1984) -, pentru coloana sonora a re-editarii filmului ”Metropolis” (1927).

Albumul de debut al lui Freddie Mercury, ”Mr. Bad Guy”, a fost lansat in 1985. In 1987, el a intrat in lumea muzicii clasice, odata cu melodia ”Barcelona”, un duet cu soprana de origine spaniola Montserrat Caballé. Single-ul a fost ales drept imn al Jocurilor Olimpice din 1992, care s-au desfasurat in orasul spaniol.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top