Connect with us
Bucureştenii nemulţumiţi de curăţenia oraşului lor

Știri

Bucureştenii, nemulţumiţi de curăţenia oraşului lor

Bucureştenii sunt nemultumiţi de curăţenia oraşului în care locuiesc, arată datele publicate luni de Eurostat pe baza unui sondaj care a cuprins 109 oraşe europene în 2015.

Cei mai nemulţumiţi europeni de curăţenia oraşului lor sunt locuitorii Romei, doar 9% dintre aceştia considerând că oraşul lor este suficient de curat.

De asemenea, mai puţin de jumătate din locuitori erau satisfăcuţi de curăţenia oraşului lor în Bratislava (28%), Sofia (29%), Bucureşti (37%), Madrid (38%), Budapesta (39%), Atena (41%), Berlin (45%), Bruxelles (47%) şi Paris (49%).

Pe de altă parte, în rândul celor 109 oraşe analizate de Eurostat, pe primul loc se situează oraşul Ventspils din Letonia, unde aproape toţi locuitorii (99%) au declarat să sunt foarte mulţumiţi sau mai degrabă satisfăcuţi de curăţenia oraşului lor. Ventspils este urmat de un alt oraş din Letonia Valmiera (97%), Oviedo din Spania şi oraşul Luxemburg (ambele cu 95%).

În rândul capitalelor statelor membre UE, locuitorii din Luxemburg şi Viena sunt cei mai satisfăcuţi de curăţenia oraşului lor. Cel puţin 80% din locuitori erau foarte mulţumiţi sau mai degrabă satisfăcuţi de curăţenia oraşului lor în Luxemburg (95%), Viena (90%), Ljubljana (88%), Riga (81%) şi Helsinki (80%).

Citește și : LOVITURĂ pentru bucureşteni!

Peste 500 de tone de deşeuri menajere au fost colectate de angajaţii CFR SA în perioada aprilie – mai

Angajaţii CFR SA au colectat peste 500.000 de kilograme de deşeuri menajere în cadrul campaniei „O cale ferată curată „, desfăşurată anual pe întreaga reţea feroviară, au anunţat reprezentanţii CFR SA într-o postare pe pagina de Facebook a companiei.

Compania CFR a făcut, din nou, apel la simţul civic al cetăţenilor să nu mai depoziteze deşeuri şi gunoaie în zona feroviară, deoarece această poluare necontrolată afectează nu doar viaţa lor, ci şi a semenilor din comunitatea în care trăiesc.

Reprezentanţii CFR SA subliniază că, anual, în paralel cu programul de reparaţii şi întreţinere a căii ferate care concură la siguranţa traficului pe calea ferată, mii de feroviari se implică activ şi în campania de curăţenie pe calea ferată, campanie în care se colectează sute de tone de deşeuri, de fiecare dată cu speranţa că acest exemplu va fi urmat şi de localnici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top