Bucureşti: Instabilitate atmosferică accentuată marţi şi miercuri, în special după-amiaza

24.07.2018
Bucureşti: Instabilitate atmosferică accentuată marţi şi miercuri, în special după-amiaza

Prognoza meteorologilor pentru Bucureşti indică, pentru marţi şi miercuri, instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta îndeosebi după orele amiezii, prin descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi averse ce vor avea şi caracter torenţial.

Astfel, în intervalul 24 iulie, ora 11:00 – 25 iulie, ora 21:00, se vor înregistra cantităţi de apă, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, în medie de 10 – 15 l/mp şi, izolat, peste 20 l/mp.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi între 17 – 19 grade.

De altfel, Capitala şi alte 23 de judeţe din jumătatea de est a ţării, centru şi vest se află sub Cod galben de ploi şi vijelii până miercuri seara. Potrivit meteorologilor, îndeosebi în regiunile estice, sud-estice şi în toate zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică

accentuată ce se va manifesta prin averse local torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină.

De asemenea, pentru judeţele Constanţa şi Tulcea a fost emisă o avertizare Cod portocaliu, valabilă de marţi, ora 11:00, până miercuri, la ora 21:00. Astfel, în Dobrogea, vor fi intervale de timp în care va ploua abundent şi se vor acumula local cantităţi de apă de 40 – 50 l/mp şi, izolat, 70 – 80 l/mp.

Cod galben de vijelii în Capitală şi 23 de judeţe, până miercuri seara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu de ploi abundente pentru judeţele Constanţa şi Tulcea, valabilă de marţi, ora 11:00, până miercuri, la ora 21:00.

Astfel, în Dobrogea, vor fi intervale de timp în care va ploua abundent şi se vor acumula local cantităţi de apă de 40 – 50 l/mp şi, izolat, 70 – 80 l/mp.

Citește și: ANM a emis cod galben și cod portocaliu de vreme rea. Se așteaptă ploi abundente
De asemenea, în acelaşi interval, Capitala şi alte 23 de judeţe din jumătatea de est a ţării, centru şi vest se vor afla sub Cod galben de ploi şi vijelii.

Potrivit meteorologilor, îndeosebi în regiunile estice, sud-estice şi în toate zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse local torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25 l/mp şi pe arii restrânse 40-50 l/mp.

ANM precizează că instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată până la sfârşitul acestei săptămâni.