Connect with us
București: Starea de sănătate a militarilor internaţi în urma accidentului rutier de săptămâna trecută

Știri

București : Starea de sănătate a militarilor internaţi în urma accidentului rutier de săptămâna trecută

Vești bune pentru militarii internați! Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” București informează că evoluţia stării de sănătate a celor doi militari internaţi ca urmare a accidentului rutier din pe 11 iulie, din apropierea Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” de la Boboc, este una favorabilă, fără agravare neurologică.

Potrivit unui comunicat al Spitalului „Dr. Carol Davila”, cei doi elevi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” de la Boboc sunt internaţi în Secţia Neurochirurgie.

„Evoluţia stării de sănătate, în cazul ambilor pacienţi, este una favorabilă, fără agravare neurologică. Pacienţii sunt echilibraţi hemodinamic şi respirator, afebrili, conştienţi şi cooperanţi, orientaţi temporo-spaţial şi faţă de propria persoană şi fără pierderea capacităţii fiziologice de coordonare a actelor motorii pentru realizarea unui scop sau a unei intenţii date.

Unul dintre pacienţi poartă orteză toraco-lombo-sacrală, iar celălalt este mobilizat cu ajutorul corsetului gipsat Minerva. Se menţine, în ambele cazuri, decizia de repaus absolut în pat.

Încă este nevoie de sânge!

Ambii pacienţi sunt internaţi, sub supraveghere medicală, urmând tratament pentru profilaxia durerilor şi a trombozei venoase profunde, corticoterapie, antibioterapie.

În funcţie de evoluţia stării de sănătate, reevaluările clinice şi paraclinice, echipa medicală multidisciplinară va decide etapele tratamentului medical, începerea programului de recuperare şi a celui de asistenţă psihologică de specialitate”, relevă comunicatul.

În contextul în care, în cursul zilei de miercuri, s-a făcut un apel public, pe o reţea de socializare, pentru donarea de sânge în beneficiul unuia dintre cei doi pacienţi, în cazul unei potenţiale corecţii neurochirurgicale, unitatea spitalicească face precizarea că are asigurat necesarul de transfuzie, pe baza colaborării cu Centrul de Transfuzie Sangvină al Ministerului Apărării Naţionale.

Cu toate acestea, ca urmare a accentuării crizei de sânge din România, conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” încurajează orice cetăţean să se alăture celor care salvează vieţi prin donarea de sânge. Spitalul a demarat, încă de anul trecut, o campanie de informare şi promovare a donării de sânge „Numai împreună putem salva!”, se precizează în comunicat.

„Statisticile concrete arată că în România o persoană are nevoie de sânge la fiecare 3 secunde, în condiţiile în care necesitatea de sânge este acoperită în medie în proporţie de 60% la nivelul întregii ţări. În momentul de faţă, doar sub 2% din populaţia ţării donează sânge,

comparativ cu situaţia la nivel european unde, în medie, peste 10% din populaţie donează sânge. În medie, este nevoie de 500.000 de unităţi anual, în România, iar în Bucureşti, necesarul zilnic este de 1.000 de unităţi.

Sângele este cel mai ieftin medicament şi cu toate acestea nu poate fi cumpărat, dat fiind faptul că nu există substitut pentru acesta”, se mai arată în comunicat.

Cum a avut loc accidentul

Un accident rutier a avut loc în seara de 11 iulie în apropierea Şcolii „Traian Vuia” de la Boboc, în urma căruia un militar a decedat, iar alţi trei au fost răniţi.

Cei patru se întorceau din învoire într-un autoturism proprietate personală. Pe drumul de acces către instituţia militară, după traversarea căii ferate, la aproximativ 400 metri de poarta de acces, într-o curbă la stânga, şoferul a pierdut controlul maşinii şi a intrat în coliziune cu un copac aflat pe marginea drumului, preciza pe 12 iulie unitatea militară.

Citește și: Braşov: Peste 100 de pompieri militari intervin pentru evacuarea apei în mai multe localităţi

Conform acesteia, în urma impactului, toţi ocupanţii autoturismului au fost răniţi, cel mai grav fiind militarul aflat la volan. Cu toate eforturile depuse de echipajele medicale sosite la faţa locului, caporalul clasa a III-a Comăneci V. Robert George, şoferul autoturismului, nu a mai putut fi salvat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top