Connect with us
Bugetul de stat blochează contractul colectiv de muncă. Negocierile au fost sistate, în lipsa unui buget aprobat de Guvern.

Știri

Bugetul de stat blochează contractul colectiv de muncă

Bugetul de stat nu permite avansarea negocierilor pentru definitivarea contractului colectiv de muncă. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu s-a declarat pesimist în legătură cu discuțiile despre contractul colectiv de muncă. Acesta explică întârzierea negocierilor argumentând că bugetul de stat nu a fost aprobat.

M.S:Bugetul de stat împiedică negocierile

Citat de Mediafax, Vlad Voiculescu a tratat pe larg problema în cauză. „Discuţiile cu orice protestatar, în speţă vorbind de Federaţia Sanitas, sunt foarte utile. Însă, negocierile privind contractul colectiv de muncă, conform legii, nu pot începe înainte de aprobarea bugetului de stat. Dar discuţii, cu siguranţă, putem avea fără niciun fel de problemă”, a declarat ministrul Sănătății.

Problema contractului colectiv de muncă a fost, în mod constant, adus în actualitate de Federația Sanitas. Reprezentanții acestei organizații vor picheta Ministerul Sănătății în cursul zilei de azi, între orele 11:00-13:00. Principala cerință a manifestanților vizează tocmai repunerea în discuție a contractului colectiv de muncă pentru angajații din sistemul sanitar.

Contractul colectiv de muncă din perspectiva Sanitas

Vicepreședintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi a oferit o amplă analiză a poziției pe care o are organizația sa. „Solicităm, la fel ca săptămâna trecută, începerea urgentă a negocierilor pentru noul contract colectiv de munca al angajaţilor din sănătate. La manifestaţie vor veni cadre medicale din zece judeţe. Este un drept legal pe care îl cerem ministerului Sănătăţii. Formularea unui nou cadru legal pentru contractul colectiv de muncă referitor la personalul din sistemul medical este strict datoria ministerului.”

Citește și:Protest la Ministerul Sănătății. Ce revendicări au sindicaliștii

Problema contractului colectiv de muncă din sănătate apare într-un context național dominat de incertitudine în special în sectorul medical. Majoritatea spitalelor din România se află într-o stare jalnică. Iar, Impostura la nivel înalt a parazitat aproape întreg sistemul sanitar. Totodată, alegerile parlamentare care se apropie amplifică nivelul de îndoială referitor la soluționarea unei astfel de probleme. Odată cu iminenta instalare a unui nou guvern, este de așteptat ca discuțiile să se reia în baza unui cadru bugetar stabil.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top