Iată o legumă din care se poate face cafea și nici nu îți imaginai! E noua fiță în străinătate

Ciudate mai sunt căile științei! Ați auzit vreodată de cafeaua verde? Nu, nu e făcută din coloranți, ci dintr-o legumă pe care mulți o consumăm în ciorbe și salate.

Cercetătorii australieni au descoperit că se poate face cafea și din… broccoli. Planta e deshidratată și uscată și e transformată în pudră. Pentru o ceașcă de cafea e nevoie de doar două lingurițe de pudră.

Cei care au încercat până acum această rețetă de cafea susțin că este excelentă. Nutrienții pe care planta îi conține luptă împotriva cancerului, a diabetului de tip 2 și îmbunătățesc sănătatea intestinelor. Cafeaua a fost făcută de cercetătorii companiei Hort Innovation și o cafenea din Melbourne, Australia.

Ce proprietăți are broccoli?

1. Broccoli acționează contra cancerului.

Planta înrudită cu varza conține sulforafan, substanță care împiedică formarea tumorilor canceroase, intervenind în stoparea diviziunii celulare.

2. Broccoli detoxifiază organismul.

Conținutul bogat de luteină, isoantocianidine și zeaxantină face din această plantă un dușman autentic al toxinelor.

4. Broccoli ajută la vedere.

La fel ca și morcovul, broccoli este bogat în betacaroten, compus chimic recunoscut pentru menținerea sănătății ochilor sau îmbunătățirea vederii. Totodată, luteina și betacarotenul din broccoli protejează împotriva degenerării maculare.

5. Broccoli e bun la dietă.

Dacă doriți să slăbiți și nu știți ce legume să consumați pentru a avea repede senzația de sațietate, broccoli este varianta ideală.

6. Broccoli previne atacul cardiovascular.

Planta este recomandată și pentru diabetici sau pentru persoanele care doresc să prevină bolile cardiovasculare, mai ales dacă sunt puternic predispuse la acestea. Potasiul și magneziul din broccoli reglează tensiunea arterială, aducând-o la cotele normale.

7. Broccoli este o legumă multivitaminică.

Broccoli este un tsunami vitaminic, fiind o sursă incredibilă de vitamina C, vitamina A, vitamina B9, vitamina E și vitamina K (care ajută la asimilarea vitaminei D, prevenind deficiența de vitamină). De asemenea, planta cultivată încă de pe vremea romanilor mai conține o serie de minerale cum ar fi fierul, zincul, magneziul, fosforul și potasiul.

Acest articol este scris în scop informativ. Informaţiile prezentate mai sus nu substituie necesitatea unui control medical sau consultarea unui specialist în nutriție.

Share
Scris de
Huff
Stiri Despre Instant

Acest site foloseste cookies.

Read More