Connect with us
Câinele care a salvat biciclistul pe platoul Semenic a fost adoptat!

Știri

Câinele care a salvat biciclistul pe platoul Semenic a fost adoptat!

O povestă demnă de scenariile de la Hollywood ! Un maidanez a salvat viața unui bărbat rănit, care căzuse cu bicicleta pe Platoul Semenic și nu se mai putea ridica de durere. Animalul l-a încălzit pe om cu corpul lui, reușind să îl facă să aibă un gram de putere pentru a suna la 112.

Ion Marin (40 de ani), un ciclist amator din Reşiţa, a căzut şi s-a accidentat pe traseul Reşiţa-Semenic în cursul serii de luni, 16 iulie.

Un câine maidanez, cu care ciclistul s-a împrietenit pe drumul de urcare, l-a păzit şi l-a încălzit până au venit jandarmii şi medicii să-l salveze.

La sosirea jandarmilor, bărbatul acuza dureri în zona claviculei şi se afla intr-o stare uşoară de hipotermie. Patrupedul a rămas lângă el până la sosirea salvatorilor.

La faţa locului a fost solicitat un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Caraş-Severin pentru a transporta rănitul la spital. După cum declară chiar paramedicii, câinele a vrut să se urce cu biciclistul în ambulanță, iar când au plecat, cățelul i-a urmărit până le-a pierdut urma.

Citește și: Maramureş: Hoțul din casa unor bătrâni, descoperit cu ajutorul unui câine poliţist

Povestea care a impresionat o țară întreagă

Faptele bune nu rămân nerăsplătite! Câinele maidanez care l-a salvat pe biciclist  și-a găsit stăpân. După ce fapta lui eroică a ajuns în spațiul public, un bărbat a fost emoționat și s-a decis să îl adopte.

„Jandarmii din cadrul Postului Montan Văliug, împreună cu membrii Asociaţie Dogs Center Reşiţa, au reuşit să identifice câinele salvator în zona comunei Văliug, oferindu-i adăpost până la sosirea domnului Popovici Ionuţ, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin,

care şi-a exprimat intenţia de a adopta câinele. În acest moment, câinele se bucură de un nou cămin alături de familia Popovici. Pe această cale dorim să mulţumim tuturor celor care si-au exprimat, în mediul online, îngrijorarea faţă de câinele salvator”, a comunicat

Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Caraş-Severin.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top