Connect with us
Calendar Ortodox 7 august, sărbătoare mare! Iată mesaje de „La mulți ani”

Știri

Calendar Ortodox 7 august, sărbătoare mare! Iată mesaje de „La mulți ani”

Calendar Ortodox 7 august 2019 – Sfânta  Teodora. In fiecare an, pe data de 7 august, o praznuim pe Sfanta Teodora de la Sihla. Cuvioasa Teodora este prima romanca trecuta in randul sfintilor. A fost fiica lui Stefan Joldea, armas, un fel de comandant de artilerie la Cetatea Neamtului. Stefan Joldea, a trait in comuna Vanatori-Neamt si a avut doua fiice pe Marghita (Marghiolita) si pe Teodora.

Aceasta din urma se casatoreste cu Elefterie, insa, nu dupa mult timp cei doi vor intra in cinul monahal. Teodora a intrat la Schitul Varzaresti-Vrancea, iar sotul ei, la Schitul Poiana Marului. Cuvioasa Teodora ajunge ucenica egumenei manastirii, schimonahia Paisia. Din cauza turcilor, egumena se retrage in Muntii Buzaului impreuna cu Sfanta Teodora si cu cateva maici. Dupa zece ani de nevointa in Muntii Buzaului, ajunge in Muntii Neamtului.

Ieroschimonahul Pavel, duhovnicul Sihastriei, a dus pe fericita Teodora in partile Sihlei, unde se afla un bordei parasit. Acolo a ramas singura, numai cu Hristos, si a petrecut multi ani in cea mai aspra nevointa pustniceasca. Era la sfarsitul secolului al XVII-lea. Schitul Sihla inca nu luase fiinta. Insa padurile din imprejurimi adaposteau numerosi pustnici.

Dupa un timp, Cuvioasa Teodora se muta din chilie in pestera de alaturi, unde ramane pana la moarte, ostenindu-se in post si rugaciune, pentru ea si pentru toata lumea. Putina hrana si-o procura, fie din fructele ce i le oferea padurea, fie mai ales dintr-un fel de iedera, ce creste pana azi pe stancile Sihlei, numita „iarba dulce” sau „macrisul Sfintei Teodora”.

Dupa moartea ieroschimonahului Pavel, vreme de cativa ani, nu a mai stiut nimeni de existenta ei. Traditia mentioneaza ca parintii Sihastriei observau cum pasarile intrau pe geamul trapezei si culegeau faramituri de paine de pe masa, cu care zburau spre Muntii Sihlei. Doi frati din Sihastria se invrednicesc sa o vada pe Teodora invaluita intr-o lumina de foc. Sfanta le marturiseste acestora ca Il rugase pe Dumnezeu, timp de 40 de zile, ca sa ii trimita un preot care sa o impartaseasca, intrucat simtea ca trebuie sa plece in curand la Hristos. Cei doi frati il aduc pe ieromonahul Antonie, insotit de diaconul Lavrentie. Dupa ce si-a marturisit pacatele si a fost impartasita cu Sfintele Taine, Sfanta Teodora si-a ridicat privirile spre cer si, rostind cuvintele „Slava Tie Doamne pentru toate”, si-a dat duhul.

Parintii citindu-i toata randuiala parastasului, au asezat sfantul ei trup in mijlocul pesterii, unde a stat multa vreme. Dupa multi ani ieromonahul Elefterie, auzind de toate acestea s-a retras la Manastirea Secu si de aici la Sihla, ca sa fie cat mai aproape de aceea care i-a fost sotie si povatuitoare duhovniceasca. A trait tot sub stancile Sihlei, rugandu-se lui Dumnezeu ziua si noaptea. Apoi trecand din viata aceasta, a fost ingropat in poiana unde se afla acum schitul.

Trupul Sfintei Teodora a ramas tainuit in pestera, pana dupa anul 1830, cand familia domnitorului moldovean Mihail Sturza, care a reinnoit Schitul Sihla, a asezat moastele ei in racla de pret si le-a depus in biserica schitului, spre inchinare. Apoi, zidind o biserica noua, la mosia familiei din satul Miclauseni – Iasi, le-a adus in aceasta biserica si multa lume venea aici sa se inchine sfintei. Dar in anul 1856, in timpul ocupatiei rusesti, moastele Sfintei Teodora au ajuns la Lavra Pecerska din Kiev, unde sfanta este venerata cu numele de Sfanta Teodora din Carpati.

Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane, la 20 iunie 1992, a recunoscut si proclamat in mod solemn sfintenia Cuvioasei Teodora de la Sihla, stabilind ca zi de praznuire data de 7 august.

Tot astazi, facem pomenirea:

– Sfantului Cuvios Pafnutie – Parvu Zugravul;

– Sfantului Cuvios Mucenic Dometie Persul, impreuna cu doi ucenici ai sai;
– Sfantului Cuvios Or din Tebaida (Egipt);
– Cuviosilor zece mii de pustnici din Tebaida;
– Sfintei Cuvioase Potamia;
– Sfantului Sfintit Mucenic Narcis, patriarhul Ierusalimului;
– Sfantului Cuvios Asterie Singliticul;
– Sfantului Sozont din Nicomidia;
– Sfantului Iperehie;
– Sfantului Cuvios Teodosie;
– Sfantului Cuvios Dometie;
– Sfantului Cuvios Nicanor.

Maine, facem pomenirea Sfantului Emilian Marturisitorul, episcopul Cizicului.

Mesaje de La mulți ani de Sfânta Teodora!

Mesaje de Teodora si Teodora. Transmite un sms, o urare sau felicitare de „la multi ani” pentru mama, tata, sot, sotie, iubit, iubita, bunica, soacra, colegi, prieteni, cei dragi cu ocazia Sf. Imparati Teodora si Teodora!

Sa ai parte de cat de multa fericire iti poate cuprinde inima, de cat de multe zambete iti poate darui o zi si de toate binecuvantarile pe care ti le poate aduce viata. La multi ani Teodora / Costica / Costel / Costin / Costi / Costinel / Costelus / Teodora / Ileana / Leana / Lena / Nuti / Lenuta!

Citește și: Mihai Voropchievici spune ce iti rezerva viitorul daca te cheama Teodora sau Teodora

Sfantul caruia ii purtati numele sa va ocroteasca in fiecare zi, sa va aduca liniste si pace si sa nu lase ca speranta sa se stinga din sufletul dumneavoastra. La multi ani cu impliniri si momente frumoase in viitor!

La zi aniversara noi iti uram numai de bine, iti dorim sanatate, impliniri, realizari si iti uram un sincer „La multi ani!”

Sa-ti dea Domnul sanatate, judecata inteleapta, viata lunga pamanteasca, ce doresti sa se implineasca! La multi ani de ziua onomastica!

Citește și: Ce să nu faci de Sfinții Teodora și Teodora 21 mai 2019

E o zi cand sufletul invinge orice urma de tristete, cand tot ce a fost greu ti se pare usor. La Multi Ani!

Un cer albastru fara nori, In calea ta sa fie, Sa ai in viata numai flori, Noroc si bucurie! La Multi Ani, prieten drag!

Mesaje de Teodora si Teodora. Urari, sms-uri si felicitari pentru parinti, bunici, colegi, prieteni, sot, sotie, iubit, iubita, familie

Un ocean de sanatate, Un munte de noroc, Un camion cu bani, Si un sincer: „La multi ani I, dragii mei bunici!”

Un zambet are puterea de a indrepta totul si de a umple totul de lumina. Sper sa ai parte de cat mai multe zambete in viata…La Multi Ani, draga mea sotie!

Citește și: Sfinții Teodora și Teodora. Ce trebuie să facă femeile astăzi

La multi ani, plini de fericire si de impliniri! Sa te pupe norocul si sa ai numai zambete si soare in calea ta, iubita mea!

Ne gandim cu totii la tine si pentru ca astazi este o zi speciala iti uram un sincer La multi ani, mama soacra!

Nu te-am uitat si iti doresc sa ai o zi plina de impliniri. La Multi Ani, dragul meu sot!

Fie ca toate implinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa va insoteasca pretutindeni. Va doresc o zi de Sf. Teodora si Teodora cat mai frumoasa!

Este doar inca o zi, dar este cea mai frumoasa din tot anul, caci este ziua ta! La multi ani, iubitule/iubito!

Sa ne traiesti, Teodora / Lenuta / Costica / Costel / Nuti / Costi / Ileana, ani multi si buni.

La multi ani de Sfintii Teodora si Teodora, draga mea mama. O zi plina de impliniri.

Iti multumesc ca m-ai iubit si m-ai invatat sa-i iubesc si pe ceilalti, dar mai ales pe tine. La multi ani, mami!

Cu ocazia zilei de Teodora si Teodora, iti spun un sincer si calduros “La multi ani” tata!

Draga Teodora, esti cea mai buna prietena pe care o poate avea cineva. Primeste asadar, din partea mea, multe ganduri bune, urari de sanatate si un ‘La multi ani’ din suflet!

E sarbatoare mare azi, pentru ca tu, cea mai buna prietena a mea, te bucuri de ziua numelui tau. Si astfel ma bucur si eu cu tine si iti spun ca voi fi mereu alaturi de tine!

Vreau sa iti urez toate cele bune, de „Teodora si Teodora”! Sfantul caruia ii porti numele sa te ocroteasca mereu!

Iti doresc ca de ziua numelui tau sa ti se implineasca toate dorintele, sa fii fericit, iubit, sa ai parte numai de raze de soare in viata si iti urez un sincer la multi ani!

Mesaje de Teodora si Teodora. Urari, sms-uri si felicitari pentru parinti, bunici, colegi, prieteni, sot, sotie, iubit, iubita, familie

Sa bem! Ziua de azi a inceput bine, pentru ca este ziua numelui tau! Asa ca iti reamintesc ca ai langa tine cei mai buni prieteni si, bineinteles, ca azi dai de baut!

Cu ocazia onomasticii, vreau sa iti spun ca pentru mine reprezinti totul in viata si ca sufletul meu iti doreste numai fericire si impliniri!

De ziua ta, sfintii al caror nume il porti sa iti ocroteasca pasii si sa iti aduca zambetul pe buze! La multi ani!

Zi de sarbatoare! E primavara, e soare si e ziua numelui tau! La multi ani drag prieten, sa ramai peste ani la fel cum esti acum!

E ziua ta, draga Teodora! Iti urez cele mai frumoase clipe, bucurie, speranta si multe, multe impliniri!

La multi ani, cu ocazia zilei de „Sfintii Teodora si Teodora”! Sa ai parte de bucurii

La multi ani! E ziua numelui tau, asa ca iti urez si eu tot binele din lume!

Cu ocazia zilei de nume, iti doresc un munte de sanatate, o mare de iubire si un ocean de fericire!

A mai trecut un an de cand nu ti-am urat la muti ani! Iti spun acum un frumos La muti ani si sa traiesti cat mai mult Costica!

Draga Costele nici anul asta nu te-am uitat. Iti urez la multi ani si tot ce e mai bun in viata!

Un sfarsit de primavara si un inceput de vara deosebit! La muti ani Teodora!

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top