Connect with us
Calendar ortodox 7 februarie. Rugăciunea care te scapă de farmece și boli

Știri

Calendar ortodox 7 februarie. Rugăciunea care te scapă de farmece și boli

În fiecare an la data de 7 februarie creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Partenie, căruia Dumnezeu i-a dăruit harul de a alunga spiritele rele și de a îndepărta farmecele.

Calendar ortodox 7 februarie. Rugăciunea care te scapă de farmece și boli

Sfântul Partenie s-a născut în Melitopole şi a trăit în secolul al IV-lea, pe timpul împăratului Constantin. Atât timp cât a trăit, Sfțntul Partenie a făcut numeroase minuni: a vindecat bolnavi, a alungat duhurile rele și a dezlegat farmece puternice. Sfântul devenise atât de cunoscut pentru minunile pe care le făcea, încât veneau oameni din toate colțurile lumii ca să fie vindecați de el, prin puterea lui Dumnezeu.

Rugăciune către Sfântul Partenie, izbăvitorul de farmece

„Dumnezeiesc har de minuni ai primit, de Dumnezeu înţelepţite, Sfinţite Partenie. Făcătorule de minuni şi purtătorule de Dumnezeu, toate patimile credincioşilor ai curăţit. Duhurile celui viclean le-ai alungat. Pentru aceasta pe tine te lăudăm, ca pe un mare slujitor al Harului lui Dumnezeu. Prin iconomie dumnezeiască ai făcut, Părinte, minuni neobişnuite spre mântuirea altora. Ai nimicit puterea demonilor şi ai vindecat boli grele. Și îi tămăduișeti, Părinte Partenie, pe cei care strigă: Aliluia!

Ca pe un arhipăstor prea îndumnezeit al Lampsakului şi ca pe un făcător de minuni şi izvor îmbelşugat te lăudăm pe tine, Ierarhule insuflat de Dumnezeu. Iar tu, ca unul care are îndrăzneală către Domnul, roagă-te să fie izbăviţi de tot necazul cei care strigă către tine: Bucură-te, Părinte Partenie!”

Citește și: Prognoză meteo pentru vineri, 7 februarie 2020. ANM a emis cod galben

Citește și: Horoscop Neti Sandu 7 februarie 2020. Scorpionii își găsesc sufletul pereche

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top