Connect with us
Călin Popescu Tăriceanu, mesaj dur pentru Iohannis. Are legătură cu desemnarea noului premier

Știri

Călin Popescu Tăriceanu, mesaj dur pentru Iohannis. Are legătură cu desemnarea noului premier

Călin Popescu Tăriceanu i-a tramis lui Klaus Iohannis un mesaj. Președintele Senatului i-a transmis să nu mai facă ”etichetări care sunt mai degrabă folosite de către pușcăriași”. În plus, i-a cerut lui Klaus Iohannis să respecte rezultatul votului când va desemna viitorul premier.

”Nu cred că ar fi util să-i lăsăm președintelui României posibilitatea să facă el jocurile și manevrele în această situație. Președintele e obligat să respecte rezultatul votului cetățenilor și ordinea constituțională, adică partidele care câștigă majoritatea voturilor să poată să desemneze prim-ministrul care merge în fața Parlamentului și primește votul de încredere”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu într-o conferință de presă, potrivit mediafax.

Klaus Iohannis a declarat că nu va desemna ca premier o persoană care are probleme penale. Pentru că și Popescu Tăriceanu este în cărți și este urmărit penal într-un dosal, el a comentat această declarație.

”Având în vedere că în Constituția României nu se precizează alte criterii de desemnare a prim-ministrului decât votul cetățenilor, mă aștept ca președintele să respecte întru totul prevederile Constituționale. În ceea ce privește celelalte etichetări pe care le face, aceste etichetări sunt mai de grabă folosite de către pușcăriași, nu de către oamenii care au o pregătire intelectuală.

Din aceasta categorie cred că dânsul face parte cu brio. Dânsul a fost, dacă nu mă înșel, găsit vinovat. E condamnat într-un dosar pe care-l știm cu toții. Cred că cel mai bine ar fi să revenim la criteriile care sunt prevăzute de Constituție și de lege și nu de la ceea ce și-ar dori președintele.

Președintele sigur că poate să aibă propriile dorințe. Și le exprimă la vot. Are un vot. Până la urmă trebuie să respecte votul cetățenilor. (…) Criteriile de care vorbește domnia sa nu sunt prevăzute nicăieri”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu, urmărit penal de DNA

Călin Popescu Tăriceanu este urmărit penal de DNA. Este vorba de dosarul retrocedărilor ilegale a Pădurilor Snagov, precum și a Fermei Băneasa.

„În cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa (a cărei trimitere în judecată a fost mediatizată prin comunicatul nr. 654 din 18 mai 2016) s-a dispus citarea, pentru a fi audiat ca martor, numitul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton. Această citare a fost necesară în condițiile în care existau indicii că el ar avea cunoștință despre activitatea infracțională a grupului susmenționat, prin prisma relațiilor de afaceri sau de prietenie avute cu membrii acestui grup. (…)”, este o parte din comunicatul DNA.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top