Connect with us
Călin Popescu Tăriceanu, prima reacție după ce s-a spus că va fi candidatul PSD-ALDE la prezidențiale

Știri

Călin Popescu Tăriceanu, prima reacție după ce s-a spus că va fi candidatul PSD-ALDE la prezidențiale

Călin Popescu Tăriceanu a avut o primă reacție după ce mai multe voci din PSD au dat de înțeles că președintele ALDE ar putea fi candidatul comun al celor două partide la alegerile prezidențiale.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că cel mai bun moment pentru nominalizarea prezidenţiabilului este începutul lui 2019, înainte de alegerile europarlamentare.

Aceste discuţii nu sunt noi, am mai avut şi în trecut, nu mi-am schimbat punctul de vedere. Am convenit cu preşedintele Liviu Dragnea să facem o discucţie şi să hotărâm.

Cred că Liviu Dragnea a vrut să transmită asta prin viu grai colegilor, nu suntem în situaţia de a fi luat o decizie în acest sens. E prea devreme pentru a stabili cine e candidatul și dacă e comun”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Legat de listele de la europarlamentare, Tăriceanu a spus: „Am discutat şi acest lucru cu domnul Dragnea, am avut o şedinţă în care ne-am manifestat intenţia de a merge pe liste separate.

Nu e o hotărâre definitivă. Indiferent dacă mergem pe listă separată sau comună se păstrează criteriile de selecţie, pe bază de punctaj, ca alegerea să fie cât mai obiectiv posibilă”.

Varianta cu Călin Popescu Tăriceanu candidat la prezidențiale ar fi pe placul mai multor lideri ai PSD, printre care Niculae Bădălău și Liviu Dragnea.

”În momentul actual suntem într-o alianţă şi nu e exclus ca dl. Tăriceanu să fie candidatul nostru, urmând în continuare ca partidul nostru să aibă premierul. Eu vreau să spun că dl. Tăriceanu e un om cu viziune, un om echilibrat şi ar fi extrem de bun pentru preşedinţia României”, a declarat Niculae Bădălău, anterior ședinței CExN a PSD.

Gabriela Firea a dezvăluit că și Liviu Dragnea ar fi pentru această variantă.

„Domnul preşedinte  (Dragnea n.r) a spus că nici el nu candidează şi că împreună vom discuta posibilitatea să avem un candidat comun PSD ALDE în persoana domnului Tăriceanu, lucru care pe mine mă bucură, dar vreau să vă relatez, de asemenea, un detaliu important: au aplaudat doar 2-3 oameni din sală”, a spus Gabriela Firea.

Citește și: Gabriela Firea o acuză pe Carmen Dan de spionaj!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top