Știri

Cancelaria Presedintelui, desfiintata dupa plecarea lui Dan Mihalache din functia de sef al departamentului

Cancelaria Presedintelui, condusa pana in luna iunie de Dan Mihalache, a fost desfiintata, dupa ce fostul ei sef a fost numit in functia de ambasador al Romaniei in Marea Britanie, atributiile si structurile din subordine fiind preluate direct de catre presedintele Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

Citeste si: Iohannis a semnat decretul de numire a lui Tudorache in functia de ministru al Afacerilor Interne

Pana la plecarea lui Dan Mihalache, care a indeplinit functia de sef al Cancelariei, organigrama Administratiei Prezidentiale prevedea patru compartimente in cadrul acestei structuri: Cabinetul Presedintelui, Compartimentul Strategie si Monitorizare, Compartimentul Protocol si Cancelaria Ordinelor.

Potrivit noii organigrame a institutiei, modificate ultima data pe 2 septembrie, departamentul Cancelariei a disparut, iar compartimentele din subordinea sa au intrat in subordinea directa a presedintelui si a Departamentului de Comunicare.

Astfel, presedintele Iohannis nu intentioneaza in acest moment sa numeasca un inlocuitor pentru Dan Mihalache, atributiile sale fiind redistribuite altor departamente si compartimente. Iohannis se va ocupa direct de coordonarea consilierilor sai si nu va mai avea un sef de Cancelarie.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 8 iunie, decretul de eliberare din functia de consilier prezidential a lui Dan Mihalache si pe cel de acreditare a acestuia in calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

In 11 aprilie, seful Cancelariei prezidentiale, Dan Mihalache, a fost avizat favorabil de comisiile parlamentare de politica externa pentru postul de ambasador al Romaniei in Marea Britanie. Avizul a fost dat cu 22 de voturi ”pentru” si 3 voturi ”impotriva”.
Dan Mihalache era, din noiembrie 2014, seful Cancelariei prezidentiale. Acesta a fost deputat PSD si consilier al fostului premier Adrian Nastase, in perioada 2001-2004. In 2007, a indeplinit si mandatul intermediar de europarlamentar. In anul 2009, Mihalache a intrat in PNL si a devenit consilier al liderului Crin Antonescu. In 2011, Mihalache a devenit secretar general adjunct al PNL, functie pe care o paraseste trei ani mai tarziu, pentru un post la Palatul Cotroceni.

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More