Știri

Când se afișează rezultatele la Bacalaureat 2018 și când se depun contestații

Rezultatele la Bacalaureat 2018 vor fi afișate miercuri, 4 iulie, online pe site-ul edu.ro, dar și la avizierele liceelor.

Conform unui anunț al ministerului Educației, rezultatele vor fi afișate până în ora 12.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12:00-16:00.

Rezultatele finale, după contestații vor fi afișate pe 9 iulie.

Elevii au susținut joi proba la alegere a profilului și specializării. Miercuri o susținuseră pe cea obligatorie a profilului (matematică pentru real și tehnologic, istorie pentru uman).

Un număr de 31 de candidaţi au fost eliminaţi, miercuri, pentru tentativă de fraudă, de la proba obligatorie a profilului din cadrul primei sesiuni a examenului de bacalaureat, potrivit datelor furnizate de centrele de testare. În Bucureşti au fost eliminaţi doi candidaţi.

După afișarea rezultatelor la Bac 2018, elevii pot merge apoi să se înscrie la admiterea la facultate.

Rezulatele la Bacalaureat 2018 – Unde pot merge elevii la facultate

Una dintre primele instituții de învățământ superior care și-a publicat oferta este SNSPA.

Pentru anul universitar 2018 – 2019, la admiterea la studii universitare de masterat, SNSPA scoate la concurs 885 de locuri (finanţate de la buget şi din veniturile proprii SNSPA), repartizate astfel:

Facultatea de Administraţie Publică – 155 de locuri, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice – 355 de locuri, Facultatea de Management – 42 de locuri, Facultatea de Ştiinţe Politice – 160 de locuri.

Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană – 173 de locuri. Din cifra totală sunt alocate 12 locuri pentru domeniile prioritare de dezvoltare a României şi 5 locuri pentru cetăţenii de etnie romă.

„La SNSPA, condiţiile de admitere au rămas aceleaşi ca anul trecut. La ciclul de studii universitare de licenţă admiterea se face pe baza unui examen scris.

Pentru a permite candidatului să îşi identifice nivelul de cunoştinţe, astfel încât să îşi poată defini o strategie de pregătire cât mai realistă, în timpul care i-a mai rămas până la examen, facultăţile SNSPA au anunţat din timp lista de posibile subiecte şi întrebări de concurs, astfel încât candidaţii să fie bine pregătiţi pentru admitere.

La studiile universitare de masterat, examenul de admitere constă în evaluarea, în cadrul unui interviu, pe baza unei scrisori de motivaţie sau a unui eseu academic, a cunoştinţelor de specialitate ale candidaţilor relevante pentru programul de masterat ales”, precizează comunicatul de presă.

Mai multe informaţii legate de repartizarea cifrei de şcolarizare, calendarul înscrierilor şi probele de concurs se pot regăsi pe site-ul SNSPA – admitere.snspa.ro.

Citește și: Update: Subiecte Română BAC 2018 și barem de corectare – Real și Uman

Citește și: UPDATE: Subiecte Matematică Bac 2018 – M1, M2, M3 şi baremul de corectare

Citește și: UPDATE: Subiecte Istorie Bac 2018 şi barem de corectare edu.ro

Acest articol a fost actualizat la: 2018-06-29T21:30:36+03:00 21:30

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More