Știri

Când se renunță, de fapt, la declarația pe proprie răspundere. Ce va fi după 15 mai

 

Președintele Klaus Iohannis a ținut în cursul zilei de astăzi prima conferință de presă din pandemie. În cadrul acestei conferințe a oferit informații de mare importanță pentru cetățeni, dar mai ales răspunsuri țintite la întrebările îndrăznețe ale jurnaliștilor. Află din articolul de mai jos dacă va mai fi nevoie de declarația pe propria răspundere sau nu la ieșirea din locuințe.

Când se renunță, de fapt, la declarația pe proprie răspundere. Ce va fi după 15 mai

Data de 15 mai este așteptată cu mare interes de toți românii din țară. Cu toții ne dorim să putem ieși din casă fără să avem nevoie de mască, măști sau declarație.

Întrebat dacă vom mai avea nevoie de declarația pe propria răspundere după data de 15 mai, președintele a dat un răspuns evaziv și alambicat.

„Săptămâna viitoare vom clarifica toate aceste chestiuni de detaliu. Nu vreau să intru azi în detalii. Este foarte clar că această lună și jumătate apasă foarte mult nu doar asupra economiei, ci asupra stării populației. Cred că a fost nevoie la momentul respectiv de o luminiță la capătul tunelului, că ne gândim la măsuri pentru o nouă normalitate,” a răspuns președintele.

De asemenea, președintele a fost întrebat ce măsuri se vor lua dacă după data de 15 mai numărul îmbolnăvirilor se va mări. Răspunsul a fost următorul:

„De aceea relaxarea se face în pași și fiecare măsură trebuie analizate. Dacă după o măsură X vom avea un număr foarte mare de infecții, atunci va trebui re-evaluată acea măsură.”

Stare de urgență sau stare de alertă?

Președintele a declarat:

„Discutăm de două săptămâni aceste variante. Decizia nu o vom lua mâine, pentru că vrem să urmărim evoluția situației. Decizia privind prelungirea stării de urgență sau instituirii stării de alertă o vom lua probabil săptămâna viitoare. Pot să vă spun că legislația secundară aferentă variantei în care nu prelungim starea de urgență e aproape finalizată. Am vrut să fim pregătiți din timp pentru ambele variante, ca să nu mai fim în situația de la începutul epidemiei. Vreau să avem legislația clară, rezervele necesare, iar în toamnă să avem rezervele suficiente pentru un al doilea val sau pentru o altă boală.” 

Așadar, situația după 15 mai nu ne va aduce la normalitatea vieții pe care am avut-o înainte de pandemie. Totul se va întâmpla treptat, asta în cazul în care rezultatele vor fi pozitive. În caz negativ, probabil că vom reveni la starea de urgență care impune să folosiți o declarație pe propria răspundere la fiecare ieșire.

Vezi comentarii

    • Si pe urmă ?
      Pe urma vom vorbi cu totii limba busă , vom citi doar Buskaya gazeta si vom urmări doar Buskaya tv.
      Ești mulțumit răspândacule ? Cât mai e norma de lins adaosul posterior ? Tot 30 de arginți ?
      Sau a crescut la 30 de Buskaya bubla?

Share
Scris de
Oana Pauna

Acest site foloseste cookies.

Read More