Connect with us
Se renunță la starea de urgență! Declarații Klaus Iohannis

Știri

Când se ridică restricțiile în România. Anunțul președintelui Iohannis

Astăzi președintele Klaus Iohannis a ținut o conferință de presă în cadrul căreia a vorbit despre relaxarea restricțiilor. Acest lucru se va întâmpla cel mai probabil după data de 15 mai. Acesta a criticat dur măsurile ce au fost propuse de Streinu Cercel legate de izolarea persoanelor de peste 65 ani. Streinu a propus ca aceștia să fie luați din sânul familiei și carantinate.

Când se ridică restricțiile în România. Anunțul președintelui Klaus Iohannis

Președintele le-a mulțumit cetățenilor pentru că au stat acasă și au respectat măsurile în zilele de sărbătoare. Mai ales pentru că oamenii au reușit să își înfrâneze dorințele și să stea acasă, sărbătorind în izolare.

De asemenea, a mulțumit bisericilor și preoților pentru contribuția în organizarea ceremoniilor fără public, autorităților care au ajutat oamenii. Nu a uitat nici de personalul medical a cărei contribuție este enormă.

Deși contextul general este unul foarte bun, au existat si vești proaste.  Unii oameni s-au manifestat violent și autoritățile au intervenit pentru a-i calma. Klaus Iohannis a dat mână liberă autorităților să intervină unde nu se respectă normele.

De asemenea, ne vom putea gândi la un plan de relaxare când condițiile vor fi pe deplin îndeplinite. De aceea, dacă după 15 mai numărul cazurilor de infectare va scădea, vom putea intra în faza de relaxare.

Această fază va fi făcută în mai mulți pași deoarece virusul nu va dispărea deodată. Este important ca oamenii să se încreadă doar în ceea ce declară președintele, premierul, ministrul afacerilor interne. După 15 mai vor începe să implementeze măsurile de relaxare.

Măsurile vor fi graduale. Pentru început vor fi readuse în legalitate acele activități care aduc un risc mic de contaminare. Autoritățile se vor implica mai puțin în viața fiecărui cetățean, iar fiecare va fi responsabil pentru sănătatea sa.

„E încă prea devreme să luăm acum aceste măsuri, vom discuta după 15 mai.” 

1 Comment

1 Comment

  1. Yvan

    2020-04-21T16:59:16+03:00 at 16:59

    Tovarășe slugărel m**** nu mai mințiți și înșelați oamenii pentru că nu voi hotărâți cînd se vor ridica restricții ci cei puternici din exterior ce conduc țara tuturor posibilităților din umbră, voi sînteți doar marionete și slugi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top