Connect with us
Când vom circula cu metroul în Drumul Taberei. Anunț făcut de Ministrul Transporturilor

Știri

Când vom circula cu metroul în Drumul Taberei. Anunț făcut de Ministrul Transporturilor

Lucrările sunt aproape pentru viitoarele stații de metrou. Însă, toți bucureștenii se întreabă oare când se vor deschide ușile pe acea magitrală. Magistrală extrem de importantă dacă ținem cont de numărul mare de călători care aleg să circule cu metroul.

Metroul până în Drumul Taberei va fi gata anul viitor, dă asigurări ministrul Transporturilor. Lucian Şova spune ca varianţa opţimistă e ca magistrala sa fie dată în funcţiune în ianuarie 2019. Varianta cea mai pesimită este cu două luni mai târziu.

Într-un interviu acordat AGERPRES, a anunțat când vom putea folosi metroul în acea zonă.

„Viziunea optimistă este ianuarie 2019, viziunea pesimistă care se apropie mai bine de realitate, dar şi de structura mea mai degrabă pesimistă decât optimistă în a oferi termene, în cursul lunii martie.

Metroul din Drumul Taberei. Când se vor deschide ușile

Asta deşi testele vor începe la sfârşitul lui decembrie sau imediat în ianuarie. Însă există condiţionalitatea legată de montarea sistemului de siguranţă. Această condiție este într-o procedură de licitaţii blocată din cauza unor contestaţii”, spune Ministrul Transporturilor.

Lucian Șova spune că din cauza unor locitații blocat, deschiderea este amânată. Acesta a mai spus că este un singur ofertant pentru montarea sistemului de siguranță.

Ministrul speră ca de această dată să nu mai fie anulată licitația iar cel care câștigă să poată începe lucrările.

„Apreciez că lucrul acesta în trimestrul 3 se va închide. Practic, este un singur ofertant – este o situaţie cvasiabsurdă ca cineva care nu a participat la licitaţie să conteste – iată că libertăţile economice în România sunt foarte largi.

Citește și Criminala de la metrou, Magdalena Șerban face noi victime! ”S-a năpustit cu pumnii…”

Să conteste, iar instanţa să-i admită contestaţia şi să evalueze. Acum, sper că nu s-au petrecut disfuncţionalităţi în procedura parcursă până la acest moment de aşa manieră încât să reluăm licitaţia”, a spus Lucian Șova.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top