Connect with us
Canonizare la Mănăstirea Putna. Înalte fețe bisericești participă la ceremonie

Știri

Canonizare la Mănăstirea Putna. Înalte fețe bisericești participă la ceremonie

În acest moment are loc o solemnă canonizare la Mănăstirea Putna. La Putna au ajuns înalte fețe bisericești, printre care și Patriarhul Daniel.

Canonizarea are loc mâine

Astăzi se proclamă canonizarea sfinților putneni. La fața locului au ajuns ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților și PS Corneliu, Episcopul Hușilor.

Patriarhul Daniel a fost primit astăzi de ÎPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, alături de starețul Melchisedec Velnic.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns în această sfântă şi mare mănăstire, care este o şcoală pentru unitatea neamului nostru şi o şcoală a evlaviei şi a culturii noastre ortodoxe”, a evidenţiat Patriarhul României.„Aici, în frumoasa Bucovină, în mod aproape unic se întrece frumuseţea naturii cu cea a culturii”, a spus Patriarhul Daniel, scrie Monitorul de Suceava.

La ora 18 este pomenirea Mitropolitului Iacob Putneanul și a Cuvioșilor Sila, Paisie și Natan. Slujba este oficiată în Paraclisul Sfinții Apostoli Petru și Pavel, ctitorie a Sfântului Ierarh Iacob. La ora 19 se vizitează Mănăstirea Sihăstria Putnei. Proclamarea sfinților va avea loc mâine, unde vor participa toate fețele bisericești amintite mai sus, după oficierea slujbei de dimineață.

CITEȘTE ȘI: Ce mesaj le-a transmis Patriarhul Daniel românilor în Duminica Floriilor

CITEȘTE ȘI: Patriarhul Daniel a transmis condoleanțe. A murit Nicolae Tanașoca

Decizia de canonizare a fost luată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în perioada 6-7 iunie 2016.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top