Carantină după alegerile parlamentare? Klaus Iohannis a răspuns clar

25.11.2020
Carantină după alegerile parlamentare? Klaus Iohannis a răspuns clar

Carantină după alegerile parlamentare? După zvonurile din ultima perioadă cu privire la o așa zisă carantină totală după ziua alegerilor parlamentare, a apărut și o informație oficială. Președintele Klaus Iohannis a vorbit miercuri, 24 noiembrie, despre posibilitatea instalării unui lockdown după 6 decembrie.

România în carantină totală?

Nu vom intra în carantină după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Președintele Klaus Iohannis a transmis că nu există nicio intenție de lockdown după scrutinul electoral. Șeful statului a ținut să sublinieze că măsurile de carantină locală au dat rezultate până acum în zonele unde numărul de infectări crescuse extrem de mult.

„Eu nu intenţionez să promovez instituirea unei carantine la nivel naţional, un aşa numit lockdown, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Repet aceste lucruri fiindcă sunt politicieni fără niciun fel de scrupule care încearcă să se profileze cu ştiri de tip senzaţional”, a declarat președintele României.

Șeful statului a spus că a analizat măsurile privind carantina zonală și a solicitat o analiză INSP privind evoluția epidemiei în orașele și municipiile carantinate. Conform lui sunt date concrete care dovedesc că măsurile luate de autorităţi au fost corecte şi populaţia a respectat acest măsuri, ceea ce ne oferă tuturor o doză de optimism.

„Datele arată că începând cu 20 noiembrie se observă o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Acest lucru se reflectă în numărul de cazuri săptămânale, cât şi în media zilnică a numărului de cazuri şi a ratei de pozitivare a probelor”, a mai precizat șeful statului.

Până astăzi, 25 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 440.344 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 313.885 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.739 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.