Știri

Caraș Severin : gerul a ucis două persoane

Gerul a ucis două persoane în județul Caraș-Severin. Frigul puternic care s-a instalat în ultimele zile cauzează din ce în ce mai multe probleme. Temperaturile foarte scăzute reprezintă un real pericol în special pentru persoanele care trăiesc pe stradă.

Caraș Severin: doi morți și alte 15 persoane spitalizate

Direcţiei de Sănătate Publică din judeţul Caraş-Severin a emis o statistică a persoanelor ce au avut de suferit de pe urma frigului. „Este vorba de un bărbat în vârstă de 77 de ani, decedat la Anina, în 6 ianuarie. Celălalt bărbat, de 60 de ani, a fost găsit luni, 9 ianuarie 2017, în jurul orei 23.00, căzut, în pădurea din preajma localităţii Secu. Bărbatul era în stop cardio-respirator, fiind resuscitat imediat de echipajul de ambulanţă ajuns la faţa locului, fără rezultat, însă. Din primele constatări decesul, instalat la ora 1.30, s-ar datora hipotermiei. Temperatura corpului pacientului era de 29,2 grade C. Ulterior, expertizele medico-legale au confirmat că decesele s-au instalat din cauza hipotermiei.”

În același comunicat se mai arată că frigul a mai făcut și alte 15 victime. „În ultimele trei zile, 15 persoane din judeţ au fost transportate cu ambulanţa la spital. Majoritatea au fost găsite pe stradă, căzute din cauza temperaturilor scăzute. În general, persoanele care au avut nevoie de asistenţă de urgenţă s-au dovedit a fi cazuri sociale.”

Alarmați de numeroasele victime pe care iarna grea le face, serviciile de Ambulanță din județ vor patrula străzile principale pentru a putea acorda îngrijire oamenilor străzii.

Nu mai departe de ieri, o bătrână din Ploiești a fost adusă la spital în șoc hipotermic. Ea și-a pierdut viața pe patul unității spitalicești.

Citește și: Prognoza meteo 9-15 ianuarie 2017. Cum va fi vremea săptămâna viitoare

Prognozele meteo nu sunt deloc încurajatoare la această oră. În toată țara persistă temperaturi mult sub -10 grade. În unele zone, mercurul din termometre ajunge chiar la -20 de grade Celsius.

Share
Scris de
George Vintilă

Acest site foloseste cookies.

Read More