Știri

Care sunt primele țări care trec în 2018! LIVE Video cu focurile de artificii – UPDATE

2018 este deja foarte aproape și de România, mai sunt doar câteva momente și țara noastră trece în noul an. În lume, deja, milioane de oameni sunt în anul 2018. Ca în fiecare an autoritățile s-au întrecut la focurile de artificii cu ocazia noului an.

Huff.ro face maraton în această noapte și vă prezinta în timp real cele mai noi informații din noaptea de revelion, dar și live-uri în format video cu focurile de artificii din tările care trec în 2018.

La ora 00:00 transmitem în direct trecrea României în 2018

VIDEO – Țările care au trecut deja în 2018 – focurile de artificii

ACTUALIZARE 18:00 Focul de artificii de la Hong Kong a fost pe măsura așteptărilor – unul dintre cele mai bune spectacole.

ACTUALIZARE 15.00. Este miezul nopţii în Australia. În portul Sydney, un uriaş foc de artificii luminează cerul metropolei. Câteva tone de artificii sunt lansate de pe clădiri şi ambarcaţiuni aflate în şi aproape de portul din metropola de pe coasta de est a Australiei. Printre acestea, Opera din Sydney, podul portului şi numeroase yachturi şi ski-jeturi. Unul dintre modele de artificiil este un design special făcut de celebrului actor Hugh Jackman, născut chiar în Sydney şi cunoscut pentru rolul din seria X-Men.

Țările care trec primele în 2018

Primii care intră în 2018 sunt locuitorii arhipelagului Kiribati, din oceanul Pacific. Sunt aproximativ 100.000 de oameni pe cele 34 de insule vulcanice sau de corali, răspândite pe o suprafaţă de peste 800 de kilometri pătraţi. Se întâmplă la ora 12, ora României.

Urmează Auckland, Noua Zeelandă, la ora 12.55, ora României. Aici, în Auckland, cel mai mare oraş al ţării, artificiile sunt lansate de pe Sky Tower, cel mai înalt zgârie-nori din emisfera sudică, care măsoară nu mai puţin de 328 de metri. Mii de oameni sunt așteptați să asiste la spectacolul pirotehnic de pe ţărm, dar şi de pe iahturile şi bărcile ancorate în rada portului din Auckland.

Apoi, în funcţie de fusul orar, vin australienii, japonezii, chinezii şi europenii.

Unii se grăbesc să treacă în noul an și, ce-i drept, să aibă ceasurile sincronizate cu alții cu care au afaceri curente. De exemplu, din 2011, locuitorii din Samoa și Tokelau, care de obicei sărbătoreau ultimii de pe glob intrarea în Noul An, sunt acum printre primii. Acest lucru a fost posibil pentru că au trecut pe un alt fus orar astfel încât să se alinieze partenerilor de comerț principali, Australia și Noua Zeelanda.

Citește și:

 

Share
Scris de
Adrian Vrauko
Stiri Despre 2018livetarivideo