Stim cu totii ca sarea in exces nu este foarte recomandata, insa ea are totusi o importanta mare pentru organism, pe care uneori o neglijam. Organismul uman are nevoie de sodiu si iod pentru echilibrarea electrolitilor si pentru o buna functionare. Multe persoane sunt de parere ca sarea de bucatarie pcare o folosit zi de zi nu este cea mai sanatoasa. Daca vrei sa o inlocuiesti, iata cateva variante ideale pentru tine!
Sarea de Himalaya. Este poate cea mai recomandata sare, fiind considerata cea mai curata dintre toate. Aceasta se obtine din minele din muntii Himalaya si s-a format cu 200 de milioane de ani in urma. Are o culoare rozalie si poate fi folosita zi de zi la orice preparat. Acest tip de sare contine 84 de minerale si oligoelemente si sustine absorbtia nutrientilor in organism. Contribuie la eliminarea toxinelor, echilibreaza PH-ul si regleaza tensiunea arteriala. Sarea de Himalaya este bogata in mod natural in iod si spre deosebire de sarea din supermarketuri ea nu mai are alte cantitati de iod adaugate.
Sarea de mare. Are numeroase proprietati benefice pentru organism, contribuind din plin la mentinerea unui echilibru hormonal. In acest tip de sare se gasesc minerale atat de necesare corpului uman precum magneziu, fier, iod, zinc si potasiu. Acestea ajuta la buna funtionare a sistemului cardiovascular si a celui nervos. Sarea de mare se obtine prin evaporarea apei sarate si poate fi gasita in orice supermarkert. Fii totusi atent sa alegi o sare de mare naturala!
STIAI CA UNTUL POATE AVEA UN ASTFEL DE IMAPCT ASUPRA ORGANISMULUI?
Al treilea tip de sare recomandat este sarea pe baza de clorura de potasiu, care ar trebui folosita in special de persoanele care au nevoie de o dieta hiposodata. Daca te confrunti cu probleme cardiovasculare sau alte afectiuni care nu iti permit un consum ridicat de sodiu, aceasta sare este ideala pentru tine. Potasiul regleaza tensiunea arteriala si imbunatateste starea generala a organismului.
Acest articol a fost actualizat la: 2016-03-03T10:10:57+02:00 10:10
Acest site foloseste cookies.
Read More