Connect with us
Carmen Dan cere o ANCHETĂ după crima de la metroul bucureştean

Știri

Carmen Dan cere o ANCHETĂ după crima de la metroul bucureştean

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat că o anchetă internă este în desfăşurare în urma celor două incidente de la metrou, dintre care unul s-a soldat cu moartea unei tinere, adăugând că a solicitat să îi fie prezentată situaţia intervenţiei. 

‘Eu am solicitat încă de dimineaţă să mi se prezinte situaţia intervenţiei şi derularea procedurilor specifice, aşa cum s-au derulat în mod cronologic.

Am această situaţie, am solicitat Poliţiei Capitalei să facă un comunicat, ca să puteţi vedea. E o anchetă în derulare, nu aş vrea să mă pronunţ eu acum la cald, însă, din ceea ce am văzut, poliţiştii, din momentul în care au fost sesizaţi – se cunoaşte deja că a fost o oarecare sincopă, după apelul pe 112.

Citeşte şi Greșeala MAJORĂ făcută de autorități. CRIMA de la stația de metrou Dristor 1 putea fi evitată?

De la ora 17.15, când au fost sesizaţi şi au început procedura de audiere, eu cred că e destul de justificată această prezentare a procedurilor.

Sunt convinsă că veţi avea astăzi acces la lucrul acesta, nu aş vrea să dezvolt eu acum’, a precizat ministrul, în cadrul unei declaraţii acordate presei, la Palatul Parlamentului.

Carmen Dan: ‘A fost o oarecare sincopă după apelul la 112’

Ea a subliniat că nu doreşte să se pronunţe asupra modului în care au reacţionat reprezentanţii Poliţiei, apreciind că este ‘oarecum lămuritor’ comunicatul de presă transmis în acest sens.

‘Pentru mine comunicatul este oarecum lămuritor, dar aş evita să mă pronunţ acum şi să spun: ‘a fost bine, a fost rău’.

Ce am constatat este că, din momentul în care s-a dat alarma, peste 470 de poliţişti şi peste 100 de jandarmi au desfăşurat activităţi concentrate de a o găsi şi localiza, lucru care s-a şi întâmplat. (…)

Până la ora 20.00 s-au făcut toate verificările, s-au audiat prima victimă şi s-au vizualizat toate imaginile de pe camerele de supraveghere. (…)

Bineînţeles că de fiecare dată se poate face mai mult. Bineînţeles că sunt activităţi şi evenimente, cele mai multe dintre ele tragice sau triste, din care trebuie să învăţăm’, a declarat ministrul.

Citeşte şi Colegii tinerei UCISE la metrou sunt îngenuncheaţi de durere. Ce mesaj au primit

Ea a apreciat de asemenea că pot fi adoptate măsuri care să asigure mai bine securitatea celor care circulă cu metroul.

‘Eu cred că se pot schimba multe, dar nu aş vrea să vorbesc eu în numele Metrorex. Cred că se pot trage nişte concluzii şi din acest eveniment şi, da, cred că se pot face lucruri care să conteze pentru siguranţa cetăţenilor’, a adăugat Carmen Dan.

1 Comment

1 Comment

  1. Grigore MIRCEA

    2017-12-14T14:52:22+02:00 at 14:52

    Traim in Romania ! Unde numarul de „militieni” este nepermis de mare. In numele „democratiei”, „asigurarii sigurantei cetatenilor”, „bla, bla, bla,….”, numarul politistilor este prea mare pentru a nu se „dilua” raspunderea. Daca numarul lor ar fi la jumatate din cel de azi, raspunderea lor ar fi pe masura. Da, SUNT PREA MULTI SI DE ACEEA RASPUNDEREA LOR E ZERO. Doamna ministru, reduceti jumatate din ei si apoi o sa vedeti rezultate. O sa fie in slujba noastra. Nu a nimanui. Sa aveti sarbatori fericite, cu politisti in strada pentru siguranta noastra. Nu in locuri de „sa treaca tura”, la caldura si fara probleme.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top