Connect with us
Regele Mihai nu va participa la funeraliile REginei Ana, anunta Casa Regala.

Știri

Casa Regala, anunt oficial: Regele Mihai nu va participa la funeraliile Reginei Ana

Medicii curanti ai Regelui Mihai i-au recomandat sa nu se deplaseze in tară pentru a participa la funeraliile Reginei Ana, Majestatea Sa ramanand in Elvetia, in schimb fostul Principe Nicolae va fi in România, a anuntat Casa Regala printr-un comunicat.

„Un colegiu alcatuit din cinci medici curanti ai Regelui Mihai I, de diverse specialitati, au facut recomandari impotriva participarii Majestatii Sale la funeraliile Majestatii Sale Defuncte Regina Ana. Regele Mihai I va ramane pe perioada Funeraliilor Regale in resedinta din Elvetia, alaturi de prieteni si apropiati, de angajati ai Casei Majestatii Sale si de doua maici ortodoxe detasate la resedinta. Aceasta decizie a fost luata cu mare parere de rau.

La funeraliile Majestatii Sale Defuncte Regina Ana vor lua parte ASR Principesa Mostenitoare Margareta, Custodele Coroanei romane, ASR Principele Radu, ASR Principesa Elena, ES domnul Alexander Philips Nixon, ASR Principesa Sofia, ASR Principesa Maria, domnul Nicolae Medforth-Mills si domnisoara Elisabeta Maria Biarneix.

La funeralii si-au anuntat prezenta membri ai Familiilor Regale straine. Numele lor vor fi anuntate joi, 11 august 2016.”, se arata in comunicatul transmis de Casa Regala.

Citeste si: Emotionant! Ultima imagine cu Regele Mihai si Regina Ana FOTO

Citeste si: Ultimul gest al Regelui Mihai pentru Regina Ana

Trupul neinsufletit al Reginei Ana va fi adus in tara pe 9 august si va fi depus la Castelul Peles, la Palatul Regal construit de Carol al II lea, in Sala Tronului, si la Curtea de Arges. Pana la data inmormantarii, 13 august, vor fi organizate mai multe slujbe religioase, cu sase momente marcante, deopotriva dupa rit ortodox si romano-catolic.

Regina Ana a plecat dintre noi la 1 august, la varsta de 92 de ani, la Spitalul elevetian Morges.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top