Connect with us
CASTIGATORUL EUROVISION 2016. Ucraina pleaca acasa cu trofeul. Clasamentul final

Știri

CASTIGATORUL EUROVISION 2016. Ucraina pleaca acasa cu trofeul. Clasamentul final

Ucraina a castigat Eurovision 2016 cu 534 de puncte. Aceasta tara a fost reprezentata de Jamala si a luat cele mai multe 12 puncte din partea tarilor votante.

Competitia Eurovision a ajuns la cea de-a 61-a editie anul acesta. Romania nu a fost prezenta pe scena Globe Arena din Stockholm. Tara noastra a fost descalificata din competitie din cauza datoriilor neachitate de TVR la EBU. Nici Moldova nu a reusit sa fie prezenta pe scena cea mare. Lidia Isac, reprezentanta Moldovei, a evoluat in prima semifinala, insa nu a reusit sa obtina suficiente voturi din partea juriului si a publicului eurovizionist.

castigator-eurovision-

La fel ca si pana acum, tarile participante au fost votate de juriile de specialitate din fiecare tara, dar si de fanii competitiei.

Concursul Eurovision este unul dintre cele mai vechi din istoria televiziunii internationale. Prima editie a avut loc pe 24 mai 1956. Pana in prezent, mai mult de 14.000 de piese au luat parte la competitie in cei 61 de ani de cand se tine acest concurs.

In fiecare an, aproximativ 180 de milioane de telespectatori urmaresc Eurovisionul. Recordul de participari la competitia europeana l-au atins anii 2008 si 2011, cu un numar de 43 de tari participante, iar cele mai multe trofee le-au primit Irlanda (7 ori), Suedia (6), Luxemburgul, Franta si Marea Britanie de cate 5 ori fiecare.

Cel mai de succes produs al Eurovisionului ramane trupa ABBA, formatie suedeza care a castigat concursul in anul 1974. Din acel moment, ABBA a devenit o trupa de referinta pentru muzica internationala. Melodia „Waterloo” a fost aleasa cea mai buna piesa din istoria show-ului. Eurovisionul este transmis in Europa, Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, India, Coreea de Sud, Noua Zeelanda si mai nou, Statele Unite ale Americii.

Din 2010, este permisa inregistrarea pieselor in concurs si din afara Europei. De altfel, de doi ani, Australia participa la Eurovision. ABBA, Celine Dion si Julio Iglesias sunt doar cateva din celebritatile care au participat la Eurovision.

Iata care sunt voturile care au desemnat castigatorul eurovision 2016

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top