Connect with us

Știri

Câștigătorul Eurovision 2018. Favoriții caselor de pariuri și controversele de anul acesta

Câștigătorul Eurovision 2018 va fi ales în această seară, începând cu ora 22. Finala de pe Altice Arena va fi transmisă în România de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe TVR+, de la ora 22:00. Huff.ro va transmite Live text ce se va întâmpla în această seară în finala concursului Eurovision 2018.

Anul acesta, țara noastră nu a avut noroc, iar The Humans nu a reușit să se califice în finala Eurovision. 26 de țări se luptă anul acesta pentru trofeu și pentru a fi câștigătorul Eurovision 2018.

Fanii au început să se strângă la Eurovision Village.

Potrivit site-urilor agregatoare ale predicţiilor de la casele de pariuri, ţările favorite la titlul cântecului european sunt Cipru, Israel şi Irlanda.

Show-ul din această seară aduce în scena de la Lisabona reprezentanţi ai 26 de ţări – 20 calificaţi în urma celor două semifinale, cinci din ţările fondatoare Eurovision şi o reprezentantă a ţării gazdă, Portugalia.

Dacă Israel era marea favorită de anul acesta pentru a câștiga finala Eurovision 2018, unele surse spun că juriul va face tot posibil ca altă țară să fie câștigătoare. Problemele politice din Israel ar putea împiedica această țară să fie următoarea gazdă a concursului european.

Iată care sunt principalele favorite pentru a câștiga concursul, potrivit caselor de pariuri.

Predicții câștigătorul Eurovision 2018

Predicții câștigătorul Eurovision 2018

Cu toate acestea, Netta Barzilai va încerca să spargă toate stereotipurile, la fel cum s-a întâmplat în cazul Danei International, care a reușit în anul 1998 să câștige concursul pentru Israel.

A doua mare favorită a caselor de pariuri este Cipru. Melodia Ciprului se numește „Fuego” și este interpretată de Eleni Foureira, o prezență exotică.

A treia favorită a caselor de pariuri este Irlanda. Melodia ce reprezintă Irlanda este interpretată de Ryan O’Shaughnessy și se numește „Together”:

Și Franţa este cotată cu șase. Duo-ul Madame Monsieur va interpreta – direct în finală – „Mercy”, piesă inspirată de un copil refugiat salvat dintr-o barcă de pe Marea Mediterană.

Iată care sunt celelalte piese calificate pentru finala de pe 12 mai 2018:

Austria

Estonia

Lituania

Cehia

Bulgaria

Albania

Finlanda

Irlanda

Serbia

Moldova

Ungaria

Ucraina

Suedia

Australia

Norvegia

Danemarca

Slovenia

Olanda

Germania

Italia

Spania

Portugalia

Marea Britanie

România, pentru prima dată de când nu se califică în finală, din anul 2004

Anul trecut, România a fost reprezentată de Ilinca și Alex Florea, care s-au clasat pe locul al șaptelea cu piesa „Yodel It”. Cu doi ani în urmă, România nu a participat la Eurovision, din cauza acumulării unor datorii către EBU.

De la introducerea sistemului cu semifinale, în 2004, este pentru prima dată când România nu se califică în finală.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top