Connect with us
Numărul deceselor din cauza COVID-19 crește în România. 6 decese înregistrate în această dimineață

Știri

Cât timp supraviețuiește coronavirusul, în funcție de temperatură

Noul coronavirus este cel mai activ la temperaturi de aproximativ 4 grade Celsius și devine mult mai slab la temperaturi ridicate, au descoperit oamenii de știință de la Universitatea din Hong Kong.

Virusul este foarte stabil temperatura de 4 grade, dar este sensibil la căldură, după cum rezultă din raportul cercetătorilor, potrivit TASS.

La acestă temperatură, infecția durează mai mult de două săptămâni, în timp ce la 70 de grade Celsius acesta moare în cinci minute.

Conform unui tabel prezentat în raport, la 22 de grade coronavirusul rămâne activ cel puțin o săptămână, la 37 de grade, nu mai mult de două zile și la 56 de grade, mai puțin de 30 de minute.

De asemenea, oamenii de știință au examinat viabilitatea virusului pe diverse suprafețe. Ei au descoperit că virusul poate supraviețui pe suprafața exterioară a măștilor medicale nu mai puțin de o săptămână (la temperatura camerei și 65% umiditate).

Pe hârtie virusul trăiește mai puțin de trei ore, pe lemn și țesături, nu mai mult de două zile, pe sticlă, mai puțin de patru zile, și pe oțel inoxidabil și materiale plastice, nu mai mult de o săptămână.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top