Connect with us

Politic

Câte cutii cu echipament a primit spitalul de Neurochirurgie din Iași? Numărul este scandalos!

Potrivit Partidului Social Democrat, echipamentul trimis de către guvern la spitalul de Neurochirurgie din Iași este insuficient, din moment ce s-au trimis doar două cutii cu echipamente de protecție.

„Ce a făcut Guvenul PNL pentru Iași? A livrat acum două zile #două cutii cu echipament pentru un singur spital care va trebui să trateze pacienții #critici cu COVID-19 din TOATĂ zona Moldovei A alocat ZERO fonduri pentru combaterea și gestionarea epidemiei de COVID-19”, au scris democrații, pe rețeaua de socializare Facebook.

Totodată, PSD susține faptul că fondurile alocate de către guvern nu au fost suficiente, iar asigurarea funcționării unităților sanitare din regiune a fost realizată de administrațiile locale.

„Pentru toți baronii #PNL, care ați transformat județe întregi în focare de infecție din cauza incompetenței și lăcomiei voastre, luați un pix și notați ce a făcut la Iași președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, care are în subordine #șase spitale:

-a văzut ce se întâmplă în lume și a luat măsuri încă de la #începutul anului, atunci când PNL se ținea de anticipate și se juca de-a guvernele;

-a alocat 650 de milioane de lei pentru dotarea și funcționarea spitalelor, iar recent a suplimentat această sumă cu 100 de milioane;

-a cumpărat 43 de ventilatoare atunci când se găseau, nu acum când nimeni nu mai vinde României nimic;

-a cumpărat #zecidemii de măști/combinezoane/viziere, #tone de dezinfectant și alte echipamente de protecție atunci când prețurile erau decente și nu acum, când fie nu se găsesc, fie costă enorm;

-și, poate cel mai important, a reușit să unească trei județe Iași-Neamț-Bacău pentru a cumpăra un SPITAL MOBIL cu 17,5 milioane de euro. Un spital complet echipat, cu 250 de paturi, zonă de testare, săli de operații, 70 de paturi de terapie intensivă, sală de nașteri, farmacie, etc. Spital care în 3 săptămâni va fi complet funcțional și va funcționa ca un #spitaltampon pentru toată zona Moldovei.”, a declarat PSD.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top