Connect with us

Știri

Caz ŞOCANT în Botoşani! Profesorii l-au batjocorit în ultimul hal

Avocatul Poporului a declanşat o anchetă după ce incredibila poveste a copilului a ieşit la iveală.

Totul s-a întâmplat la şcoala din comuna Suliţa, judeţul Botoşani. Acolo învăţa şi copilul de 12 ani. Bolnav de cancer, acesta a fost umilit în ultimul hal chiar de cei care trebuiau să-l încurajeze şi să-l facă să treacă peste viaţa grea pe care o are.

Citeşte şi DRAMĂ fără margini! Biletul de adio SFÂŞIETOR al Lidiei, tânăra care s-a sinucis la Londra

Profesorii au luat decizia de a nu-l lua într-o excursie alături de colegii lui. Aceştia au considera că boala de care suferă este transmisibilă.

Avocatul Poporului a declanşat imediat o anchetă

„Avocatul Poporului solicită Inspectoratului Școlar Botoșani și conducerii Școlii Gimnaziale Sulița să aplice corect legislația privind protejarea și promovarea drepturilor copilului – Recomandare formulată în cazul unui copil bolnav de cancer, căruia i-a fost interzis dreptul de merge în excursie pe motiv că ar suferi de o boală transmisibilă.

Avocatul Poporului solicită Inspectoratului Școlar Botoșani și conducerii Școlii Gimnaziale Sulița să aplice corect legislația privind protejarea și promovarea drepturilor copilului. Recomandarea este urmarea sesizării din oficiu și efectuării unor anchete, după apariția în presă a unor articole în care se relata cazul unui copil de 12 ani, bolnav de cancer, căruia i-a fost refuzat dreptul de a merge în excursie, deși boala nu este transmisibilă. Mama băiatului a acuzat cadrele didactice de discriminare și a arătat că, după o luptă atât de grea cu boala, copilul trebuie să lupte și cu atitudinea profesorilor, părinților și elevilor, care îl izolează.

În urma anchetelor efectuate, Avocatul Poporului a constatat că autoritățile nu au depus diligențele necesare asigurării protecției și promovării drepturilor copilului. S-a mai constatat lipsa de cooperare între autoritățile publice în cazul protecției minorilor, mai precis a dreptului la viață și la integritate fizică și psihică, precum și existența premisei că asemenea cazuri există, se vor generaliza, iar autoritățile în măsură nu vor reacționa în mod corespunzător”, se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului.

Citeşte şi Lovitură GREA! 80 la sută din pensii vor scădea după recalculare

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top