Connect with us
Noi controale la Spitalul CF2, unde o pacienta a suferit o transfuzie cu o grupa de sange gresita

Știri

Caz SOCANT la Spitalul de Arsi! A murit dupa o transfuzie gresita!

O femeie in varsta de 68 de ani a murit cu zile in Spitalul de Arsi din Bucuresti, dupa ce medicii i-au facut o transfuzie cu sange care nu corespundea grupei sale sangvine. Ministerul Sanatatii a demarat o ancheta in acest caz, iar Colegiul Medicilor s-a autosesizat in legatura cu un posibil caz de malpraxis.

„Inspectia sanitara din cadrul DSP Bucuresti a efectuat deja doua controale la Spitalul de Arsi de la momentul semnalarii cazului pacientei cu transfuzie gresita. Rapoartele arata ca unitatea de transfuzii (UTS) a Spitalului de Arsi functiona de peste un an de zile fara autorizare de functionare. În momentul de fata, coordonam procesul de autorizare a unitatii si revenirea la normal, pentru ca actul medical sa se desfasoare în conditii de siguranta atat pentru pacient cat si pentru medici.

Citeste si: A inceput urmarirea penala in cazul Sectiei de Arsi de la Spitalul Floreasca

Determinarea gresita a grupei de sange pare sa fi fost rezultatul unei erori umane, iar în acest caz, singura autoritate cu atributii legale de verificare este Colegiul Medicilor. Personalul medical de la Spitalul de Arsi a depus toate eforturile pe langa managementul unitatii pentru autortizarea UTS, dar acestea au fost ignorate de conducerea spitalului. Ministerul analizeaza cauzele care au dus la situatia actuala, masurile care se impun si revenirea la normal”, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Laurentiu Colintineanu, pentru Mediafax.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top