Categorii Știri

Ce a insemnat de fapt copilaria in comunism

Daca in prezent copilaria este cea mai frumoasa perioada a vietii si cei mici au acces la aproape tot ce isi doresc, in comunism micii pionieri doar pozau fericiti pentru binele poporului.

CITESTE SI: PREVIZIUNILE DESPRE VIITOR LUI ISAAC ASIMOV CARE TE VOR SURPRINDE

Copilaria este singura perioada din viata in care omul nu ar trebui sa aiba nicio grija, ci doar sa se joace si sa fie fericit. Asta spun oamenii care au trait intr-o democratie adevarat vestica sau cei care s-au nascut in Romania dupa anul 1989.

Copilaria in comunism nu a fost deloc usoara. Iar cel mai bine cunosc acest lucru fostii pionieri ai patriei, care acum isi dau seama ca pe vremea aceea ideologia era mai importanta decat copilaria. ,,Omul Nou” al comunismului, unul dintre cele mai indraznete proiecte ale acestei ideologii in Romania, era construit si cladit inca de pe bancile gradinitei. Chiar daca erau incurajati si li se spunea mereu ce viitor frumos aveau in fata, copii comunismului fusesera inca din primii ani de viata inclusi intr-un plan ce includea spalarea pe creier in favoarea partidului.

In anul 1976 in Romania a aparut organizatia Soimii Patriei, care inregimenta copii inca de la frageda varsta de doar 4 ani. Ciudat este ca niciunde in lume, nici macar in tarile din blocul comunist, nu a existat o astfel de organizatie. Iar partea trista este ca ideea a fost chiar a lui Nicolae Ceausescu.

Ca totul sa fie perfect pentru partid, micile detalii si accesorii precum cravata rosie sau insignele au fost inserate tot cu intentia de a manipula creierele care erau in plina formare pentru a-i putea modela in scopuri propagandiste. Cert este ca nimic nu a fost lasat la intamplare, iar proiectul ,,Omul Nou” al comunismului a schimbat nu doar viata oamenilor in toata firea, ci si copilaria celor mici.

Sursa foto: papen.ro

Acest articol a fost actualizat la: 2016-01-20T19:08:55+02:00 19:08

Share
Scris de
Raluca Badoiu

Acest site foloseste cookies.

Read More