Connect with us
Ce are de gând Klaus Iohannis cu revocarea Laurei Codruța Kovesi. Nou atac la Liviu Dragnea!

Știri

Ce are de gând Klaus Iohannis cu revocarea Laurei Codruța Kovesi. Nou atac la Liviu Dragnea!

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat marţi, întrebat despre decizia în cazul procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, că şi această săptămână este dedicată cititului motivării Curţii Constituţionale a României în acest caz.

„Şi această săptămână este dedicată cititului”, a spus Iohannis.

Întrebat dacă este posibil să anunţe o decizie în acest caz săptămâna următoare, şeful statului a răspuns: „Asta vorbim săptămâna ce vine”.

El a precizat că nu a avut o discuţie cu Laura Codruţa Kovesi.

„Nu văd de ce aş discuta. Este o decizie pe care eu trebuie să o iau”, a adăugat şeful statului.

Preşedintele Iohannis a reiterat că nu există niciun temei pentru o suspendare a sa din funcţie.

„Asta cu suspendarea văd că devine un fel de obsesie publică şi repet că nu mă preocupă această chestiune. Nu există niciun temei pentru suspendare, nu cred că se va face o suspendare şi, oricum ar fi, deciziile mele nu se iau în funcţie de această chestiune. (…)

Cei de la PSD avansează tot timpul scenarii şi ar fi extraordinar de bine dacă le-ar veni ideea să avanseze scenariul în care ei lucrează în interesul românilor şi al României”, a declarat şeful statului.

Klaus Iohannis, nou atac la Liviu Dragnea după modificările la Codul de Procedură Penală

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, referindu-se la modificările aduse în Parlament la Codul de procedură penală, că majoritatea PSD votează legi cu dedicaţie pentru liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, afirmând că este „pur şi simplu inadmisibil”.

„Viteza, ca viteza. Am mai avut situaţii când s-a votat noaptea, nu vreau să spun ce s-a spus atunci despre viteza de vot. Rezultatul m-a întristat şi mă întristează.

Vedem cu tot mai multă claritate că PSD nu doar încearcă să amputeze puterile preşedintelui, ci (…) şi puterile justiţiei, ceea ce este foarte, foarte grav.

Şi dacă am avut legile Justiţiei, care m-am nemulţumit profund şi pe mulţi alţii la fel, acum vedem ceva nemaiîntâlnit în ultima vreme: majoritatea PSD votează legi pentru şeful lor, votează legi cu dedicaţie pentru Dragnea, ceea ce e pur şi simplu inadmisibil.

Dacă citim aceste modificări la Codul de procedură penală, vedem că multe din ele sunt făcute cu dedicaţie, altele sunt făcute clar pentru a opri procurorii din investigaţii.

Este inadmisibilă această abordare şi evident că voi folosi prerogativele constituţionale pentru a solicita o îmbunătăţire a acestui text„, a susţinut Iohannis.

El nu a dorit să precizeze prevederile care ar fi în favoarea lui Liviu Dragnea, arătând că la momentul potrivit va scrie aceste chestiuni fie CCR, fie Parlamentului.

Şeful statului a subliniat că toţi oficialii cu care se întâlneşte îl chestionează cu privire la modificările legislative din domeniul justiţiei.

„Pot să fiu foarte franc. Toţi mă întreabă despre aceste modificări. Nu am intrat în detalii fiindcă procedura nu este finalizată şi nu este, după părerea mea, cazul să comentez aceste chestiuni pe articole şi pe fraze, însă pot să vă confirm că toţi musafirii mei s-au interesat şi sunt foarte îngrijoraţi de această abordare a PSD pe această lege care s-a votat aseară târziu„, a explicat Iohannis.

El a spus că mai puţin se pune întrebarea cu privire la decizia în cazul procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Citește și: Liviu Dragnea, ironic la adresa lui Klaus Iohannis, despre șefia SIE: „O să o citesc până o să înțeleg…”

Citește și: Modificările la Codul de procedură penală, adoptate în Parlament pe repede înainte

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top