Connect with us
Ce au discutat soții Ceaușescu înainte să fie condamnați la moarte. Dezvăluirile Zoiei

Știri

Ce au discutat soții Ceaușescu înainte să fie condamnați la moarte. Dezvăluirile Zoiei

În ultimele zile din decembrie 1989, soții Ceaușescu au simțit că li se apropie sfârșitul. Pe 21 decembrie, Nicolae și Elena Ceaușescu au avut o ultimă conversație cu copiii lor.

Evenimentele de la Timișoara au fost scânteia Revoluției care a dus la finalul regimului ceaușist în România. În ziua de Crăciun, cuplul prezidențial al României comuniste a fost executat la Târgoviște.

Ulterior, Nicu, Valentin și Zoia Ceaușescu au continuat să fie cercetați de autorități, fiind acuzați de subminarea economiei naționale.

În dosarul 25/1993, au fost consemnate declarațiile Zoiei. Aceasta a rememorat ce au discutat părinții ei într-o ultimă conversație avută cu aaceștia.

Pe 21 decembrie, şi-au chemat copiii la o discuţie. A fost ultima oară când s-au văzut.

„Am discutat cu mama, care susţinea că nu sunt probleme, dar şi cu Valentin, care spunea că lucrurile sunt grave, mai ales la Timişoara, dar i-am explicat şi eu şi mama că este alarmist”, a arătat fiica fostilor dictatori, conform ziarului Adevărul.

Un general rupe tăcerea! Ce s-a întâmplat înainte de execuția Elenei Ceaușescu: “Când au pus-o lângă zid…

Nicolae Ceaușescu a primit un telefon despre Revoluția de la Timișoara

Ea şi-a amintit şi de telefonul primit de tatăl său de la Timişoara, unde Revoluţia era în toi.

„A venit cineva de la secretariat care a anunţat că la telefon este Coman de la Timişoara (generalul-colonel Ion Coman – numit comandant unic la Timişoara, cel care a condus represiunea din data de 17 decembrie 1989 – n.r.).

Tatăl meu a vorbit la telefon într-o altă cameră decât cea în care ne aflam noi, conversaţia telefonică a fost scurtă, unul-două minute.Nu ştiu ce au discutat cei doi la telefon, când s-a întors tatăl meu, Valentin l-a întrebat ce s-a întâmplat, dar nu i-a răpuns”, a spus Zoia despre seara în care Nicolae Ceauşescu îşi pregătea fuga.

Zoia şi-a mai amintit că tatăl său a chemat-o într-o cameră alăturată pe Elena Ceauşescu, unde i-a transmis ceva foarte rapid, în maximum un minut.

„Imediat după aceea eu, soţul meu şi Valentin am plecat, întrucât tatăl meu a spus că este obosit şi doreşte să se culce”.

A doua zi, a rememorat Zoia, a început calvarul. Părinţii ei au fugit cu elicopterul de pe CC al PCR, iar casa ei a fost spartă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top