Connect with us
Ce au găsit medicii la autopsia băiețelului mort la un spital privat din Capitală

Știri

Ce au găsit medicii la autopsia băiețelului mort la un spital privat din Capitală

Au apărur rezultatele autopsiei în cazul băiatului care a murit la spitalul Sanador din București, după o operație de hernie inghinală.

Legiștii au anunțat că motivul decesului copilului de 1 an şi 10 luni a fost stabilit ca şoc hemoragic, în urma unei hemoragii interne.

Băiețelul de nici 2 ani s-a stins, sâmbătă noapte, într un spital privat din Capitală. Venise pentru o operație de hernie inghinală, dar la câteva ore starea de sănătate s-a agravat și a intrat în stop cardiorespirator.

Din păcate nu a putut fi resuscitat, iar marți a avut loc autopsia. Răpuși de durere, părinții așteaptă acum să îl ia acasă, anunță stirileprotv.ro.

Andreea Duta, mama lui Ştefan, băieţelul în vârstă de un an şi 5 luni care a murit în condiţii suspecte la spitalul Sanador din Capitală, aduce acuzaţii grave angajaţilor instituţiei private.

„Personalul de acolo nu ştie să acţioneze într-o situaţie de urgenţă, postoperator, nu ştiu ce să facă. Au venit cei de la SMURD, care într-adevăr s-au luptat pentru viaţa copilului nostru, numai că s-au pierdut nişte mânuţe în care ei pur şi simplu se uitau, dădeau din colţ în colţ.

„Stai să chemăm de la nu ştiu ce etaj, stai să vină nu ştiu cine.” Aoleu, perfuzia! De care perfuzie? Cu glucoză, cu adrenalină, habar nu aveau! Habar n-aveau! Mulţumim celor de la SMURD că s-au luptat pentru viaţa copilului…”, a spus mama copilului

Până acum, verificările efectuate de DSP Bucureşti au arătat că s-au respectat procedurile igienico-sanitare. Au fost verificate respectarea circuitelor, traseul pacientului, condiţiile de igienă din secția AŢI pediatrie şi produsele biocide utilizate.

Şi reprezentanţii Spitalului privat Sanador au transmis un punct de vedere:

„Conform documentaţiei medicale avute la dispoziţie precum şi declaraţiilor medicilor implicaţi, rezultă că au fost respectate întocmai toate procedurile şi protocoalele medico-chirurgicale aferente afecţiunilor respective şi simptomatologiei ulterioare intervenţiei chirurgicale;

• menţionăm încă o dată că este vorba despre un deces din cauze necunoscute, iar până la finalizarea de către INML a expertizei medico-legale, care va stabili cauzele decesului, este inadmisibilă insinuarea existenţei unei culpe în sarcina Spitalului Clinic SANADOR;

•  prin reportajele transmise dezinformaţi publicul, pacienţii noştri şi personalul medical al Spitalului Clinic SANADOR, comunicând opiniei publice informaţii defăimătoare şi existenţa unei culpe a spitalului prin specularea stărilor emoţionale a celor direct implicaţi;

•  difuzarea unor materiale cu referire directă la Spitalul Clinic SANADOR prin care se induce ideea vinovăţiei acestuia, fără existenţa unor mijloace probante şi în lipsa expertizei INML care să stabilească în mod obiectiv cauzele decesului, încalcă grav regulile deontologiei profesionale a activităţii de jurnalism şi obligaţia de informare corectă a telespectatorilor dvs.

În consecinţă, vă solicităm să vă abţineţi de la difuzarea unor informaţii false şi defăimătoare, directe sau indirecte, referitoare la Spitalul Clinic SANADOR sau stabilirea existenţei unei culpe în sarcina acestuia, unitatea noastră urmând a întreprinde toate măsurile necesare către toate autorităţile competente în vederea tragerii la răspundere precum şi acoperirea tuturor prejudiciilor cauzate“

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top