Connect with us
Ce dezinfectant este bun pentru coronavirus. Cum ne protejăm hainele

Știri

Ce dezinfectant este bun pentru coronavirus. Cum ne protejăm hainele

Pe piață sunt foarte multe dezinfectante, dar nu toate omoară doar virușii, ci doar bacteriile. Dezinfectantele pe bază de clor sau alcool sunt cele mai eficiente, dar și alte dezinfectate împotriva coronavirus fară alcool sau clor pot ucide viruși. Iată o serie a lor.

Dezinfectant Igienol sau Sanytol coronavirus

Dezinfectantul Igienol în ambalaj albastru este bun pentru orice tip de virus, inclusiv coronavirus. Suprafețețe trebuie pulverizate, lasat 3 minute să acționeze și apoi stesrse  cu o cârpă sterilă.

La fel și pentru produsul Sanytol, trebuie să fiți atenți ca pe cutie să scrie că omoară și virușii nu doar bacteriile.

Ambele desfinfectante nu sunt recomandate pentru piele. Sanytol și Igienol au dezinfectate și pentru haine.

Dezinfectant coronavirus haine coronavirus

Hainele, prosoapele, lenjeria intima sau lenjeria de pat poate fi dezinfectată în mai multe moduri. Cele care pot fi spălate la temperaturi peste 60 grade sunt automat sterilizate. De asemenea este bina ca prosoapele, ciorapii, lenjeria intima, lenjeria de pat să fie spălate la temperaturi între 60 – 90 grade, așa toți virușii și toate bacteriile sunt ucise.

Hainele care nu pot fi spalate la temperaturi mari, pot fi dezinfectate cu produse Igienol sau Sanytol, găsite în magazinele alimentare la rafturile de produse  de tip detergent.

Nu folosiți clorul pentru hainele colorate, deoarece acestea le decolorează. Clorul poate fi folosit pentru hainele de culoare albă.

Alte metode de dezinfectare împotriva coronavirus

Prosoapele de bucătărie pot fi fierte, timp de 10 minute, la fel și cele pentru baie dacă sunt de culoare albă. Prin fierbere adică temperaturi de peste 100 grade Celsius, toți virușii și și bacteriile mor.

La fel produsele de tip prosop de bucătărie sau cele de baie, chiar si cioprapii, lenjeria intimă sau lenjeria de pat, pot fi dezinfectate și cu clor, dar atenție clorul atacă tesătura și se vor deteriora mai rapid.

Alte produse dezinfectante, repetăm: Igienon, Sanytol, Detttol sau orice alt produs similar.

Nota: Acest articol nu este unul publicitar.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top