Connect with us
Ce este Favipiravir, medicamentul pe care China îl consideră eficient în infecția cu coronavirus

Știri

Ce este Favipiravir, medicamentul pe care China îl consideră eficient în infecția cu coronavirus

China a anunțat, după mai multe teste clinice, că a descoperit un medicament care este eficient în lupta cu noul tip de coronavirus:Favipiravir. Anunțul a fost făcut marți de un oficial citat de Xinhua, citată de Agerpres.

Ce este Favipiravir, medicamentul pe care China îl consideră eficient în infecția cu coronavirus

Favipiravir este un medicament care a fost aprobat pentru utilizarea clinică în cazul pacienților cu gripă, în anul 2014 în Japonia. Medicamentul nu a demonstrat reacţii adverse evidente în studiul clinic, a declarat într-o conferinţă de presă Zhang Xinmin, directorul Centrului Naţional pentru Dezvoltare Biotehnologică, aflat sub autoritatea Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei din China.

Favipiravir este activ și împotriva virusurilor gripei, virusului West Nile, virusului Febrei galbene, virusului aftoasă, flavivirusurilor, arenavirusurilor și alfavirusurilor. Acest medicament este cunoscut și sub numele de T-705, Avigan sau Favilavir.

Chinezii au făcut un studiu la care au participat 80 de pacienți din Shenzhen, sudul Chinei. Un număr de 35 dintre toți aceștia au beneficiat de tratament cu Favipiravir, iar 45 au fost incluşi într-un grup de control.

Medicii chinezi au ajuns la concluzia că pacienţii cărora li s-a administrat tratamentul cu Favipiravir au avut rezultate negative la testarea pentru acest virus într-un timp mai scurt în comparaţie cu pacienţii din grupul de control.

Medicii au fost instruiți cu privire la Favipiravir şi li s-a recomandat să îl includă în planul de diagnostic şi tratament aplicat pentru COVID-19 în cel mai scurt timp, a precizat Zhang.

Deocamdată, acest medicament este disponibil în Japonia, pentru bolnavii de gripă. Nu știe când va fi produs la scară largă pentru a fi disponibil la nivel mondial.

Citește și: Un pilot TAROM depistat pozitiv cu coronavirus

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

1 Comment

1 Comment

  1. costel

    2020-03-18T14:32:09+02:00 at 14:32

    BRAVO, tot inainte hai ca se poate, omenirea a trecut mereu de greutati. Multumim celor din linia intai in lupta cu acest virus.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top