Connect with us
Ce greseli poti face dimineata si cum te ingrasi din cauza lor

Știri

Ce greseli poti face dimineata si cum te ingrasi din cauza lor

Tii dieta, incerci sa eviti alimentele bogate in calorii, faci sport, insa tot nu reusesti sa slabesti? Sau poate chiar ai inceput sa acumulezi anumite kilograme? Atunci ar putea fi vorba de unele greseli pe care le faci dimineata. Afla cum te ingrasi din cauza lor.

Cum te ingrasi din cauza unor greseli facute dimineata

1. Dormi prea mult. Daca dormi putin, corpul tau va produce cortizol, un hormon care creste pofta de mancare. Totusi, nu este o idee buna nici sa dormi prea mult. Studiile au demonstrat ca persoanele care dorm mai mult de 10 ore pe noapte au mai multe kilograme in plus. De aceea medicii recomanda sa se doarma intre 7 si 9 ore.

2. Te pregatesti pe intuneric. Deschide draperiile imediat ce te trezesti. Studiile au demonstrat ca lumina diminetii accelereaza metabolismul si te ajuta sa scapi de senzatia de somnolenta.

3. Nu iti faci patul. Poate sa para ciudat, insa este adevarat. Un stiudiu realizat de Fundatia Nationala a Somnului din Statele Unite a scos la iveala faptul ca oamenii care isi faceau patul dimineata, dormeau mai bine. Exista o legatura intre som si greutate. Un somn linistit si santos este important pentru a avea o greutate normala.

4. Uiti sa te cantaresti. Cercetatorii de la Universitatea Cornell au subliniat faptul ca oamenii care se cantaresc in fiecare zi, slabesc. Cel mai potrivit moment pentru a te cantari este dimineata, inainte de a manca sau de a bea ceva. Astfel vei sti cu exactitate ce greutate ai.

5. Mananci prea putin la micul dejun. Cercetatorii de la Universitatea din Tel Aviv au ajuns la concluzia ca micul dejun este foarte important atunci cand vrei sa slabesti. Este ideal ca micul dejun sa aiba 600 de calorii si sa includa proteine usoare, carbohidrati si chiar deserturi sanatoase. Astfel, iti va fi mai usor in timpul zilei sa urmezi o anumita dieta care te va ajuta sa scapi de kilogramele in plus.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top