Ce indică durerea de cap, în funcție de zona în care te doare

Milioane de persoane se confruntă în fiecare zi cu durere de cap. A devenit o adevărată obișnuință pentru mulți dintre noi, însă aceasta poate deveni o problemă atunci când nu este tratată.

Fiecare durere are o altă cauză și apare, de cele mai multe ori, într-o zonă diferită a capului. Iată ce semnalizează fiecare durere în funcție de zona în care te doare, pentru a ști cum să le tratezi eficient:

Cea mai comună durere de cap este durerea cauzată de tensiune. Aceasta se manifestă printr-o apăsare sau o presiune, având o intensitate constantă. Nervozitatea, stresul și anxietatea sau depresia pot cauza aceste dureri. Atunci când devine cronică, durerea de tensiune poate determina insomnii.

Cei care au această durere simt că cineva le strânge capul. Cefaleea de tensiune afectează majoritatea oamenilor din când în când, femeile sunt mai frecvent afectate decât bărbații.

De asemenea, și copiii pot fi afectați de această durere. Este desrisă ca o strângere ori o presiune, ca o bandă strânsă în jurul capului sau chiar ca o pălărie care pare prea strânsă. Tinde să fie bilaterală, de ambele părți ale capului și de cele mai multe ori iradiază spre gât sau de la nivelul gâtului. Oamenii care au această tensiune tind să fie deranjate și de lumina sau zgomotele puternice și își pot pierde apetitul.

A doua durere resimțită de multe persoane este durerea de cap cluster. Aceasta se manifestă prin cefalee ciclică, este foarte intensă, numită și „în ciorchine”. Apare ca o o senzație de arsură sau de înjunghiere, pe o singură parte a capului.

Persoana care se confruntă cu această cefalee nu se poate concentra. Cauza principală este inflamarea capilarelor. Poate dura mai multe săptămâni sau luni de zile. Simptome: durere la nivelul ochilor, care poate radia la nivelul capului și al gâtului. Se înroșește ochiul în zona afectată sua se inflamează. De asemenea, apar congestia nazală, paloare sau înroșirea feței, transpirații la nivelul frunții sau al feței, pleoapa căzută.

Se recomandă schimbarea stilului de viață, mai multe ieșiri în aer liber și analgezice la nevoie, după un control prealabil.

Mai există și migrenele, care apar ca o durere extrem de puternică și care iradiază pe toată suprafața capului. Acestea nu pot fi tratate decât cu analgezice. Poate fi vorba de o activitate anormală la nivelul creierului, așa că se recomandă un control în cazul în care durerile persistă.

Durerea de cap, în funcție de zona în care te doare. Ce indică fiecare durere:

Când durerea apare în față, în zona frunții, acest lucru ar putea însemna că ești deshidratat sau că ai ochii foarte obosiți. Alte motive pentru care ai astfel de dureri: sinusuri blocate, migrene, durere de tensiune.

Când apare durere la nivelul tâmplelor, este un semn de tensiune.

Durerile în spatele capului și la ceafă înseamnă tensiune, deshidratare.

Când te doare în creștetul capului, aceste dureri semnalizează că ești răcit sau gripat. De asemenea, este un semn că ai făcut efort fizic excesiv.

Acest articol a fost actualizat la: 25 martie 2019 21:35

Share
Scris de
Laurențiu Emanuel
Stiri Despre durere de cap