Știri

Ce măsuri vor fi aplicate pe aeroportul Henri Coandă din 15 mai

Aeroporturile au început să-și reia activitatea treptat. Mai multe zboruri au fost reluate. La fel se va întâmpla și cu altele dintre cele anulate, odată ce țările respective vor decide acest lucru. Aeroportul Internațional Henri Coandă a anunțat în ce mod se vor desfășura zborurile și ce măsuri preventive vor fi adoptate de la 15 mai.

Ce măsuri vor fi aplicate pe aeroportul Henri Coandă din 15 mai

Reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti  au anunțat ce măsuri vor fi impuse pe AIHC începând cu 15 mai. Astfel, o primă măsură ar fi debarcarea pasagerilor la o distanță mare față de terminal. Mai apoi, aceștia vor fi dirijați către corturile de așteptare, de unde vor pleca în grupuri organizate către terminale.

De altfel, toți pasagerii vor fi nevoiți să poarte măști de protecție și să păstreze distanța socială de 1 metru, reprezentată prin marcaje autocolante amplasate pe pardoseală. De altfel, au fost desființate toate banchetele din zonă pentru a evita staționarea și, implicit, aglomerația.

„Permanent, sunt obligatorii atât purtarea măştii de protecţie, cât şi păstrarea unei distanţe fizice de 1 metru faţă de cei din jur. Pentru păstrarea distanţei de 1 metru, vor fi respectate indicaţiile autocolantelor amplasate pe pardoseală. În zona publică a terminalului de pasageri nu este permisă staţionarea. În acest sens, au fost eliminate toate banchetele din zonă. După efectuarea formalităţilor de check-in, pasagerii vor urma fluxul obişnuit, păstrând distanţa de 1 metru faţă de cei din jur. Purtarea măştii este obligatorie inclusiv la efectuarea formalităţilor de acces şi la controlul de securitate.”, se arată în informarea transmisă de CNAB.

În ceea ce privește autobuzele de transfer la/de la avion, vor fi ocupate doar jumătate din locurile disponibile. Îmbarcarea se va face începând cu rândul cel mai îndepărtat faţă de uşa avionului. Debarcarea se va face începând cu rândul de lângă uşă.

În cazul fluxului de sosiri, în terminal vor avea acces doar pasagerii. Din motive justificate (acces la grupurile sanitare, supermarket, achiziţie de bilete de avion etc.), va fi permis accesul în terminal şi pentru alte persoane decât pasagerii.

Aeroportul va pune la dispoziție soluții dezinfectante, iar toate zonele vor fi atent dezinfectate de personalul responsabil. Conform CNAB, eventualele modificări impuse de autorităţi vor fi imediat implementate şi aduse la cunoştinţa publicului.

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More