Connect with us

Știri

Ce i-a promis Trump lui Iohannis că va face pentru România

Întâlnirea pe care o așteptau românii s-a produs aseară la Casa Albă. Președintele României, Klaus Iohannis, și președintele Statelor Unite, Donald Trump, au discutat despre parteneriatul strategic și lupta anti-corupție din țara noastră.

Trump i-a promis lui Iohannis că în cazul în care România va fi atacată de forțe oculte, se va aplica articolul 5 din NATO, cel al principiului „toți pentru unul, unul pentru toți”. A fost pentru prima oară când Trump a vorbit răspicat despre menținerea valabilității acestui articol, după ce în campanie se zvonea că miliardarul nu ar fi un mare fan al Organizației Nord-Atlantice.

Anti-corupția, mai importantă decât vizele românilor

„Am menţionat acest aspect, dar l-am menţionat şi în timpul altor întâlniri pentru că este important pentru noi, este important pentru românii care vor să vină în SUA. Tot mai mulţi oameni vin din România în SUA, unii vin ca turişti, unii vin pentru afaceri, cei care vin pentru afaceri ar trebui încurajaţi. Aşa că problema vizelor ar putea fi important să o discutăm şi probabil că vom avansa în această privinţă”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat dacă în cadrul întâlnirii de la Casa Alba a discutat şi despre programul Visa Waiver.

CITEȘTE ȘI: Trump vrea restricții de călătorie mai mari în SUA

Totodată, Trump i-a spus lui Iohannis că este mândru de ceea ce a reușit să facă în lupta anti-corupție din România și că datorită eforturilor din ultimii ani, investitorii americani sunt tot mai interesați de plaiurile mioritice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top