Connect with us

Știri

Ce se intampla cand nu te speli pe cap suficient de des

Majoritatea femeilor aleg sa se spele pe cap mai rar decat ar trebui, din pricina conceptiei gresite conform careia parul care este spalat des se ingrasa mai repede. Iata care sunt consecintele!

Poate ca si tu ai ales sa apelezi la acest „truc” si te-ai spalat pe cap mai rar, in speranta ca vei scapa de parul gras. Daca nu te-ai convins inca de falsitatea acestui mit, noi iti oferim cateva motive pentru a renunta la prostul obicei. Firul de par este constituit din celule moarte, ceea ce inseamna ca toata murdaria acumulata intre spalari ramane acolo in permananta. Excesul se sebum va atrage la un moment dat si mai multa murdarie, iar asta nu poate decat sa dauneze texturii si aspectului podoabei capilare.

Pa langa asta, este foarte probabil sa suferi mancarimi la nivelul scalpului atunci cand nu te speli la timp. Daca te scarpini nu faci decat sa lezezi pielea fina a capului si foliculii de par. In acest caz distribui murdaria pe firul de par, iar aspectul general este exact ceea ce tu nu iti doresti: de par gras, fara viata si cu volum 0.

Pielea de pe cap este exact cea de pe orice alt aparte a corpului. Ea contine numeroase uleiuri si glande seborice, iar cand nu este curatata la timp poate favoriza acumularile de bacterii, care duc la un miros neplacut. Din fericire, poti apela la samponul uscat cu o formula speciala care lupta impotriva mirosurilor ne placute, insa solutia ideala ar fi sa nu recurgi prea des la aceasta solutie.

In fiecare zi in care vei amana spalatul pe cap vei observa cu volumul mult dorit scade din intensitate. Dupa 2-3 zile deja podoaba ta capilara va fi aproape lipita de scalp, fara vlaga, aratand oribil. Daca te numeri printre femeile care utilizeaza numeroase produse de styling, atunci acest proces va avea loc mult mai repede decat te astepti.

Pe langa pierderea de volum, vei pierde si din stralucire. In plus, studiile arata ca femeile care se spala pe cap o data pe saptamana sau mai rar, pierd mult mai multe fire de par de-a lungul timpului, tocmai din aceasta cauza. In scurt timp te vei convinge ca nimic nu este mai sanatos decat sa iti speli parul atunci cand este nevoie.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top