Ce se întâmplă cu pacientul suspect de coronavirus, din România

Ultimul update: marți 28 ianuarie 2020 10:57 Data publicării: marți 28 ianuarie 2020 10:53
Autor , în Știri

Ministerul Sănătății a confirmat faptul că acientul din Bacău care era suspect de infecție cu coronavirus nu este purtător de acest virus periculos.

Ce se întâmplă cu pacientul suspect de coronavirus, din România

Vestea bună a dimineții vine de la Ministerul Sănătății, care susține că bărbatul din Bacău care era suspect de coronavirus, nu ar avea această infecție, ci doar o gripă sezonieră.

Potrivit unui comunicat transmis marți dimineață de Ministerul Sănătății, tânărul prezintă gripă și adenovirus, fiind deja sub tratament adecvat. Mai mult decât atât, starea sa este bună și va fi externat în cursul zilei de marți. El urmează să se trateze în continuare la domiciuliu.

„Ministerul Sănătății reaminteste tuturor unităților sanitare și direcțiilor de sănătate publică că, în astfel de cazuri, este obligatorie respectarea procedurilor de raportare și comunicare, precum și a protocoalelor care au fost transmise de către Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile”, au transmis reprezentanții instituției conduse de Victor Costache.

Agenția de presă Xinhua a anunțat recent că un prim pacient cu coronavirus a fost complet vindecat și externat din Spitalul Universitar Nanchang. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 38 de ani, care a fost internat în stare deosebit de gravă pe data de 23 ianuarie. Acesta s-a recuperat ca prin minune și a scăpat de infecția cu coronavirus.

Pe de altă parte, cercetătorii susțin că acest virus nu mai poate fi controlat și se răspândește cu repeziciune. Astăzi a fot confirmat primul caz de infecție cu coronavirus din Germania, aceasta fiind a doua țară din europa, după Franța, în care ajunge acest virus.

Trebuie să ne pregătim pentru situaţia în care această epidemie specifică va deveni o epidemie mondială. Măsuri importante şi draconice pentru limitarea deplasărilor populaţiei ar trebui impuse cât mai curând posibil”, a declarat Gabriel Leung, conducătorul unei echipe de cercetători de la HKU.

Sursa: Huff.ro
Comentarii