Știri

Ce se întâmplă cu parada de 1 decembrie. Șeful MApN a făcut anunțul

Pandemia de coronavirus încă reprezintă o amenințare, chiar și la aproape un an de la izbucnirea ei. În România, lucrurile nu stau deloc bine, ci sunt îngrijorătoare. Criza sanitară a schimbat cursul firesc al vieții noastre și continuă să provoace numeroase pagube atât printre oameni, cât și la nivel educativ sau economic. Având în vedere că au fost adoptate mai multe măsuri restrictive, cu ajutorul cărora să fie prevenită infectarea cu noul virus al momentului, mai multe evenimente au fost anulate. La fel ar putea să se întâmple și cu parada militară de la 1 decembrie.

Parada de 1 decembrie ar putea fi anulată

Lucrurile au scăpat de sub control în România. Situația este din ce în ce mai dificilă, având în vedere că numărul de îmbolnăviri a crescut considerabil. Numai astăzi au fost identificate aproape 10.000 de cazuri noi, iar alte peste 100 de persoane au pierdut lupta cu nemilosul virus. Spitalele încep să se aglomereze, iar autoritățile se tem că vom ajunge în situația țărilor greu puse la încercare de pandemie, precum Italia.

În acest context, au fost adoptate mai multe măsuri de prevenire a îmbolnăvirii, iar altele sunt în analiză chiar azi, având loc o ședință de Guvern la care participă și președintele Klaus Iohannis. Astfel, printre măsuri se numără și interzicerea evenimentelor numeroase, a petrecerilor, unde gradul de infectare este ridicant și participarea implică un risc mare.

Având în vedere că parada de Ziua Armatei a fost anulată, iar rememorarea a fost făcută într-un cadru restrâns, la fel se va întâmpla și de 1 decembrie, de Ziua Națională a României. Șeful MApN sugerează că parada de Ziua României nu va avea loc în acest an, pe motiv că este mai importantă calitatea evenimentului, decât amploarei acestuia, pentru ca parada să se poată desfășura în condiții optime, conform măsurilor impuse de autorități.

”Variantele pe care le luăm în calcul sigur sunt condiţionate de situaţia pandemică în care ne aflăm, nu putem să ieşim din tot ceea ce s-a stabilit la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, ca atare, aşa cum aţi putut observa la data de 25 octombrie, când am sărbătorit Ziua Armatei. Cred că este foarte importantă calitatea activităţilor, nu dimensiunea şi amploarea lor şi în felul acesta căutăm soluţii astfel încât să marcăm Ziua Naţională în conformitate cu rigorile impuse de limitările şi restricţiile pandemiei Covid-19.”, a afirmat ministrul Apărării.

Și Orban a anunțat că parada militară de 1 decembrie nu va avea loc la fel ca în anii precedenți, iar la acest eveniment vor participa cel mult 50 de persoane.

Acest articol a fost actualizat la: 2020-11-13T07:25:14+02:00 7:25

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More