Connect with us
Ce se întâmplă cu românul condamnat la moarte în Malaezia. Anunțul făcut de avocatul său

Știri

Ce se întâmplă cu românul condamnat la moarte în Malaezia. Anunțul făcut de avocatul său

Noi vești despre evoluția cazului lui Ionuț Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia. Tânărul prahovean a fost mutat din „Inchisoarea Iadului”, conform avocatului său.

“Ionut este mai bine. L-au mutat într-un alt penitenciar, unde condiţiile par a fi mai omeneşti . Aşteaptă cu nerăbdare veşti, de aici din România. În principiu, se aşteaptă răspunsuri favorabile”, a declarat avocatul Artin Sarchizian pentru cancan.ro.

Românul Ionuţ Alexandru Gologan a fost condamnat definitiv la moarte pentru trafic de droguri, în Malaezia, după ce marţi dimineaţă instanţa de apel a menţinut sentinţa primei instanţe, conform MAE.

Românul mai are acum o singură cale de atac, în afara instanţelor de judecată: o cerere de graţiere adresată sultanului statului Selangor, unde se află capitala Malaeziei, Kuala Lumpur.

Avocaţii românului vor face această solicitare adresată sultanului Sharafuddin Idris Shah, procedura de judecare a ei putând să dureze ani de zile, timp în care execuţia românului este suspendată, el aşteptând decizia sultanului în închisoare.

MAE informează că legislaţia malaeziană privind pedeapsa cu moartea pentru traficul de droguri este în curs de revizuire. „Autorităţile malaysiene au informat oficial că au blocat administrativ execuţiile în cazul persoanelor condamnate la moarte pentru trafic de droguri, în vederea revizuirii legii”, conform MAE.

Un alt român, Ştefan Coroi, şi-a aflat tot marţi sentinţa definitivă pentru trafic de droguri. El a scăpat de pedeapsa cu moartea, fiind condamnat la 8 ani de închisoare şi 10 lovituri de ratan (un fel de baston). În primă instanţă, Coroi a fost achitat, însă procurorii malaezieni au făcut recurs.

Conform actelor din instanţa malaeziană, Ionuţ Alexandru Gologan a fost prins pe aeroportul din Kuala Lumpur pe 26 iunie 2012, cu aproape 1,5 kilograme de metamfetamine în bagaje. El a negat că ştia de existenţa acestor droguri, invocând faptul că un prieten român i-a dat geanta pentru a i-o duce prietenei sale, în Malaezia.

De altfel, geanta conţinea haine de femeie. Iniţial, arată procurorii, românul a declarat vameşilor că geanta în care se aflau drogurile aparţinea mamei sale, aflată în România. Cele două pachete cu droguri au fost găsite de vameşi ascunse într-un compartiment secret al genţii românului.

Gologan provine dintr-o familie destrămată din România, mai arată actele din instanţă. El a declarat că în România trăia cu tatăl său, care lucra ca şofer şi câştiga 3.000 de lei pe lună, şi cu bunica sa, pensionară, mama divorţând şi refăcându-şi o altă familie.

Gologan a muncit doi ani în Germania, apoi a revenit în ţară, mai arată apărarea, iar înainte să ajungă în Malaezia ar fi muncit în construcţii, în România, ca şofer.

Articol pe același subiect: Mama lui Ionuț Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri, trece prin momente foarte dificile

Într-o ultimă discuție avută cu fiul ei, femeia a aflat că acesta este cu moralul la pământ și că nimeni nu îl mai ajută. Mama românului condamnat la moarte a mai spus că Ionuț nu a primit decât o parte din banii de la Gigi Becali.

Este cu moralul la pământ, este dezamăgit, nu-l mai ajută nimeni. Am vorbit cu el la telefon, asta mi-a spus. Singura persoană care îl vizitează este consulul României. Tatăl lui a spus multe (…)Ionuţ nu a primit decât o parte din banii de la Gigi Becali, Ionuţ ştie asta, am vorbit cu el despre asta.

Asta a făcut tatăl lui. De mine au spus unii că n-am avut grijă de fiul meu, dar am conştiinţa împăcată, am făcut şi fac tot ceea ce este omeneşte posibil, a declarat mama lui Ionuț Gologan, pentru cancan.ro.

Ea a mai spus că nu se poate opri din plâns după ce a vorbit cu acesta și că speră ca băiatul ei să scape de pedeapsa cu moartea.

CITEȘTE ȘI: Ultimele detalii despre Ionut Gologan, romanul condamnat la moarte in Malaezia

Ionuț Gologan a fost condamnat la moarte, dupa ce în iunie 2012 a fost prins cu droguri pe teritoriul Malaeziei. Această infractiune este pasibilă de pedeaspa capitală în statul asiatic.

Ultima lui șansă de a scăpa cu viață este ca sultanul statului în care a fost comisă infracțiunea să îl grațieze. Gigi Becali a fost printre cei care s-au implicat în ajutorarea tânărului, oferindu-i tatălui acestuia o sumă consistentă de bani.

Continue Reading
You may also like...
3 Comments

3 Comments

  1. Simidreanu Ionel

    2018-09-23T15:58:59+03:00 at 15:58

    Nu as dori la nimeni sa treaca prin ce trec acesti tineri .E drept ca nu trebuiau sa faca asta dar haideți acum sa nu-i mai judecam ci mai degraba sa ne rugam ptr. ei ca Dumnezeu nu este ca omul ci El nu obosește iertînd si făcînd bine.Dumnezeu poate sa schimbe inima acestui sultan si sa anuleze pedeapsa cu moartea si sai trimita in Romania unde sa isi continue pedeapsa sau chiar sa.fie liberi lucrînd din nou in constructii -refacindu-și viata si multumindu-i Lui Dumnezeu pentru ca la iertat.Voi daca ati fi in locul lor acum ce ati face ?.Puneti-va in pielea lor si atunci nu cred ca nu ati mai face asemenea comentarii.Femeia prinsă in adulter a.fost adusa la Domnul Isus ptr ca dupa legea lui Moise trebuia ucisă cu pietre, dar Domnul Isus le zis celor care a adus pe.aceea femeie :Cel care este fara de.păcat să arunce cu piatra si atunci Domnul.Isus scria ceva cu degetul pe nisip , Ei.se uitau sa vada ce.scria si unul cite unul lasa piatra si pleca si nu. a mai. aruncat nici unul.Hai sa ne uitam si noi in viata noastra si in Cuvîntul Lui Dumnezeu si sa vedem daca trăirea noastra e fara de păcat si atunci vom lasa pietrele jos .

  2. ioan gheorghe dascalu

    2017-12-11T18:21:18+02:00 at 18:21

    Pe domnul avocat cine il plateste? Un om care a muncit doi ani in Germania nu se apuca de asa ceva. E deja unul care si-a gasit un rost si vrea sa prospere. In clin sa cred ca nu a lucrat nici o saptamana. Nu pot sa uit atitudinea lui mistocareasca cand radea plin de el in timp ce era escortat de politisti. Facea tot felul de gesturi sfidatoare. Ceva in genul,,Sunt prea smecher sa patesc ceva pana la urma”.

  3. stefy

    2017-12-10T18:24:07+02:00 at 18:24

    Deci romania apara pe traficantii de droguri ? ? ? ? ?Este partas la asa ceva ? Dar NU se gandeste cei de la MAE ca daca ar fi reusit sa castige …n dolari sau euro In contul tarii N-ar fi livrat nici macar UN banut ! Si pe alta parte ar fi fost un traficant /distrtibuitor de droguri si in romania ,distrugand vieti CHELTUIELI pentru tratamentul consumatorilor de droguri, si pentru anihilarea retelei de traficanti de droguri ! ! ! Bani tarii sa fie inpartit la cei NEVOIASI si NU pentru traficani si consumatori de droguri ! ! ! !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top