Connect with us
Ce se întâmplă cu salariile românilor. Anunţul lui Eugen Teodorovici

Știri

Ce se întâmplă cu salariile românilor. Anunţul lui Eugen Teodorovici

Majorarea salariului minim se amână din cauza lipsei avizelor, spune ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat vineri că mai sunt câteva avize de asumat referitor la actul normativ privind creşterea salariului minim, urmând ca ulterior Guvernul să ia o decizie în acest sens.

Întrebat la Palatul Victoria dacă vor mai exista discuţii între Guvern, sindicate şi patronate cu privire la salariul minim, Teodorovici a declarat: „Discuţiile s-au purtat şi cred că mai este vorba doar de câteva (…) avize de asumat pe acest act normativ şi decizia va fi luată”.

El a spus că majorarea salariului minim s-ar putea produce cel mai probabil de la 1 ianuarie şi va fi prinsă în bugetul pe anul viitor.

„Sigur va fi prinsă în ceea ce facem pentru anul viitor ca şi buget (…). Va trebui să fie decizia Guvernului vizavi de data la care salariul minim pe economie se va aplica în România”, a subliniat Teodorovici.

Întrebat dacă termenul de 1 decembrie pentru creşterea salariului minim mai este viabil, ministrul Finanţelor a arătat:

„Doamna prim-ministru a anunţat foarte clar că e o discuţie la nivel de Guvern cu sindicatele, cu mediul de afaceri. Şi ca şi principiu şi concept este corect ca în timpul jocului regulile să fie schimbate cât mai puţin.

Şi invocând mereu acea predictibilitate pe care trebuie să o respectăm, trebuie să arătăm foarte clar mediului de afaceri că suntem un partener serios şi care sprijină această zonă a economiei (…). Un mediu economic puternic este cel care îţi asigură şi distribuirea unei părţi a veniturilor şi către partea mai puţin fericită a populaţiei, adică în zona de pensii şi nu numai”.

Citeşte şi: Ce se va întâmpla cu pensiile românilor. Ministrul Muncii dezvăluie cum va funcționa Legea Pensiilor

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top