Ce se întâmplă cu SALARIILE românilor! Ce modificări fiscale ne așteaptă de anul viitor!

Ultimul update: luni 9 octombrie 2017 13:19 Data publicării: luni 9 octombrie 2017 13:19
Autor , în Știri

Guvernul nu va renunța la transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, deși sindicaliștii au protestat față de această măsură, se arată într-un proiect al Ministerului Finanțelor, obținut de jurnaliștii de la Realitatea TV.

Totodată, în document nu se precizează nimic de introducerea TVA split de la 1 ianuarie 2018, o măsură pe care companiile au criticat-o. Mai apar și alte modificări la impozite. Impozitul pe venit scade de la 16% la 10% de la 1 ianuarie. În cazul activităților independente apare o cota forfetara de 40% aplicată la venitul brut care e deductibilă.

Pentru veniturile din drepturi de proprietate intelectuală, plătitorii veniturilor vor retine la sursa o cota de 7% (in prezent e 10%) din venitul brut.

De asemenea, ar urma să apară un impozit pentru persoanele fizice care vând mai mult de 2 autoturisme/an. Astfel, în cazul unei persoane care vinde mai mult de două autoturisme pe an indiferent de data dobândirii, pentru cel de-al treilea autoturism vândut vor fi aplicabile regulile de impunere specifice activităților independente.

Trecerea contribuţiilor la angajat a generat nemulțumiri în rândul populației, iar sindicaliștii au ieșit în stradă săptămâna trecută, temându-se că această măsură va duce, de fapt, la scăderea salariului net.

„ANAF trebuie să dea multe aprobări. Este o măsură costisitoate, aduce multă birocraţie şi multe cheltuieli”, a declarat la Realitatea TV consultantul fiscal Adrian Bența, precizând că acest lucru este „o măsură total atipică”.

Citește și: Informaţie ŞOC! Premierul ameninţă cu DEMISIA

Loading...
Sursa: Huff.ro
Comentarii