Connect with us
salarii

Știri

Ce se întâmplă cu SALARIILE românilor! Ce modificări fiscale ne așteaptă de anul viitor!

Guvernul nu va renunța la transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, deși sindicaliștii au protestat față de această măsură, se arată într-un proiect al Ministerului Finanțelor, obținut de jurnaliștii de la Realitatea TV.

Totodată, în document nu se precizează nimic de introducerea TVA split de la 1 ianuarie 2018, o măsură pe care companiile au criticat-o. Mai apar și alte modificări la impozite. Impozitul pe venit scade de la 16% la 10% de la 1 ianuarie. În cazul activităților independente apare o cota forfetara de 40% aplicată la venitul brut care e deductibilă.

Pentru veniturile din drepturi de proprietate intelectuală, plătitorii veniturilor vor retine la sursa o cota de 7% (in prezent e 10%) din venitul brut.

De asemenea, ar urma să apară un impozit pentru persoanele fizice care vând mai mult de 2 autoturisme/an. Astfel, în cazul unei persoane care vinde mai mult de două autoturisme pe an indiferent de data dobândirii, pentru cel de-al treilea autoturism vândut vor fi aplicabile regulile de impunere specifice activităților independente.

Trecerea contribuţiilor la angajat a generat nemulțumiri în rândul populației, iar sindicaliștii au ieșit în stradă săptămâna trecută, temându-se că această măsură va duce, de fapt, la scăderea salariului net.

„ANAF trebuie să dea multe aprobări. Este o măsură costisitoate, aduce multă birocraţie şi multe cheltuieli”, a declarat la Realitatea TV consultantul fiscal Adrian Bența, precizând că acest lucru este „o măsură total atipică”.

Citește și: Informaţie ŞOC! Premierul ameninţă cu DEMISIA

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top