Connect with us
Haremurile vechilor sultani otomani reprezintă un subiect care stârnește și astăzi interesul multor oameni, fiind legate de multe legende și povești.

Știri

Ce se întâmpla, de fapt, în haremuri cu cadânele. Ce le făceau sultanii

Haremurile vechilor sultani otomani reprezintă un subiect care stârnește și astăzi interesul multor oameni. Au circulat multe legende  și multe povestiri legate de ce se întâmpla acolo și cum erau cadânele, dar nu foarte multă lume știe care era adevărul.

Femeile care trăiau în haremurile otomane erau din toate colțurile lumii. Majoritatea femeilor din palatul Topkapi, care a fost secole întregi reședința haremurilor, erau răpite sau primite cadou. Acestea veneau din țări vecine (Țările Române, Ungaria, Serviba, Persia, Serbia, Grecia etc), dar și de pe tărâmuri mai îndepărtate (India, China, Africa, Rusia, Franța etc.).

Vechile cronici arată că cele mai frumoase femei din harem erau fie din Țările Române sau din Caucaz. În ceea ce privește frumusețea cadânelor, aceasta era destul de îndepărtată față de ce arată serialele turcești de azi.

Conform descopera.ro, o femeie era considerat frumoasa de otomani doar dacă era grasă. Drept urmare, acestea erau supuse unui regim de îngrășare forțată pentru a corespunde standardelor de frumusețe de atunci. Astfel, pe lângă faptul că erau spălate, epilate, parfumate și pictate cu henna, acestea erau obligate să mănânce cantități foarte mari de rahat, miere, alune, orez sau fistic.

Ce făceau cadânele în harem

Cuvântul harem provine din limba arabă, de la haram, care însemna interzis. Astfel, cadânelor le era repimată orice formă de sexualitate sau dorință, exceptându-le pe acelea care erau săvărșite cu sultanul. Tinerele fete care ajungeau aici erau obligate să devină musulmane, uneori fiind torturate până acceptau să facă acest lucru. Cadânele rebele erau aruncate ienicerilor.

Având haremuri atât de mari, sultanii aveau sute de copii, cu mame diferite, astfel că era o concurență acerbă la tron. Se detaşează ca exemplu concludent destinul celui mai cunoscut copil ai haremului, sultanul Mehmet al II-lea, cuceritorul Constantinopolului. Mehmet a fost unul dintre nenumăraţii copii ai sultanului Murad al II-lea. De mic se dataşase prin inteligenţă, ambiţie şi cruzime. Ajuns la adolescență, el și-a ucis frații, ajungând conducătorul Imperiului Otoman.

Citește și: Cel mai mare SECRET al serialelor turcești a fost DEZVĂLUIT!

Citește și: Un celebru actor de seriale turcești a murit! Fanii au asaltat spitalul unde a fost dus

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top